bird
vrijdag 19 april | 12.12 uur

BBB ook in Waterschap Rivierenland de grootste

23-03-2023 11:41
uur
Door: Britta Alink
110122_riveer
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - Ook bij de verkiezingen voor Waterschap Rivierenland is BBB volgens de voorlopige uitslagen de grootste partij geworden met zes zetels. 

Water Natuurlijk behaalde vijf zetels. PvdA en CDA hebben allebei drie zetels. SGP, VVD en Partij voor de Dieren kwamen uit op elk twee zetels. ChristenUnie, Ja21 en AWP hebben elk één zetel. Water Natuurlijk is een onafhankelijke partij, die in 2008 is opgericht op initiatief van een aantal natuur- en recreatieorganisaties. Onder andere Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland en de Vogelbescherming steunen de partij.

Bommelerwaardse kandidaten
Lijsttrekker voor de verkiezingen van Waterschap Rivierenland was Patricia de Cocq uit Ammerzoden. Zij komt dus sowieso in het algemeen bestuur. Frits van der Schans uit Bruchem stond op plek vier van de kandidatenlijst en wordt dus zeer waarschijnlijk ook bestuurslid. Hij blijft daarnaast ook gemeenteraadslid voor GroenLinks in Zaltbommel.

Gijsbert Smit uit Rossum stond op plek zes en valt er dus waarschijnlijk net buiten. Belang van Nederland deed mee met drie kandidaten uit de Bommelerwaard (Arie Roza uit Poederoijen, Marco Beverloo uit Nederhemert en Elbert van Dalen uit Zaltbommel), maar kwam stemmen tekort voor een zetel.

De 26 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met vier benoemde bestuursleden het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Op 29 maart worden de nieuwe bestuursleden beëdigd.

Tags

Waterschap Rivierenland,BBB,BoerBurgerBeweging,Water Natuurlijk,AWP