bird
donderdag 25 april | 13.54 uur

Basisschoolleerlingen ontdekken beroepen bij Quik’s in Hedel

25-10-2021 10:06
uur
Door: Martin van Hemert
251021_Quiks-1
• Foto: aangeleverd

HEDEL - Leerlingen van groep 3 t/m 8 van basisschool De Zaaier mochten op dinsdag 19 oktober een kijkje nemen bij aardappelverwerkingsbedrijf Quik’s Quality Potatoes in Hedel.  

Met het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil” in het achterhoofd, maakte basisschool de Zaaier uit Hedel dit bijzondere uitstapje. Dagelijks levert Quik’s tal van onbewerkte aardappelen en koelverse aardappelproducten en -specialiteiten aan diverse soorten klanten.

Dromen
Voor de leerlingen was dit bezoek een bron van inspiratie over wat ze kunnen worden binnen een voedingsmiddelenbedrijf. De jonge bezoekers konden alvast dromen over later en kregen naast uitleg over de veelzijdigheid van de aardappel ook uitleg over de veelzijdigheid van beroepen en functies binnen het familiebedrijf.

Goodiebag
Na de rondleiding door het bedrijf met hierin uitleg over het proces en de bijhorende werkzaamheden mochten alle kinderen, juffen en meesters vervolgens ook proeven; maar liefst veertig kilo frites hadden zij in een mum van tijd achter de kiezen. Tot besluit kon de directie worden geïnterviewd waarna de kinderen een goodiebag mee naar huis mochten nemen.

Tags

Quik's,aardappels,De Zaaier