bird
dinsdag 06 december | 21.46 uur

Barbier Elias: 'Je voelt de warmte in de stad Zaltbommel'

30-09-2022 15:27
uur
Door: Martin van Hemert
barbier-1
Barbier Elias aan het werk in zijn zaak op de Markt in Zaltbommel. (Foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - Sinds drie weken is in de binnenstad van Zaltbommel barbershop Barber Elias gevestigd. Eigenaar Elias Haider Hassan is trots op zijn nieuwe zaak. 

Een klein kwartier doet Elias er dagelijks over om van zijn woonplaats Geldermalsen naar Zaltbommel af te reizen. Begin september opende de kapper met Koerdische roots namelijk een eigen zaak in het pand Markt 7, in de binnenstad van Zaltbommel.

Surinaams restaurant
Aanvankelijk zou daar een Surinaams restaurant in gevestigd worden, maar toen dat toch niet door bleek te gaan, zag Elias zijn kans schoon om er een barbershop te beginnen. Anderhalve maand besteedde hij aan het opknappen en opnieuw inrichten van het pand.

'Voelt als een dorp'
Dat is bij binnenkomst goed te zien. De inrichting ziet er piekfijn verzorgd uit en gastheer Elias komt rustig en goedlachs over. Hij geniet met volle teugen van het hebben van een eigen kapperszaak , nota bene in het door hem geliefde Zaltbommel. "Zaltbommel is een stad, maar het voelt voor mij meer als een dorp, omdat iedereen elkaar kent. Het is hier niet overdreven druk, maar ook niet rustig, dat vind ik fijn. Als je hier op straat loopt groet iedereen elkaar; 'Goeiemorgen, alles goed?' Ik hou van de warmte die je hier in de stad voelt, een soort familieband. Dat is in andere steden totaal anders", aldus Elias, die het 'warme gevoel' ook aan den lijve ondervond toen hij zijn zaak opende. "De buren kwamen me een bloemetje brengen om me te feliciteren in verband met de opening. Dat soort dingen zijn voor mij veel waard, want dan ga je ook met een goed gevoel naar je werk."

Praatje maken
In de binnenstad van Zaltbommel is Barber Elias lang niet de enige kapperszaak. Toch maakt hij zich niet druk over mogelijke concurrentie van de bestaande zaken: "Iedereen knipt met een andere ervaring. Het belangrijkste is hoe je omgaat met de klant. De meeste mensen gaan niet alleen naar de kapper om zich te laten knippen, maar ook voor de rust en om een praatje te maken. Ze moeten zich bij een kapper thuis voelen, dat is heel belangrijk."

Mond-tot-mondreclame
De stroom van klanten begint volgens Elias inmiddels toe te nemen: "Het heeft tijd nodig om bekendheid te krijgen. Mond-tot-mondreclame is het belangrijkst, daarom ben ik ook blij als klanten doorvertellen dat het ze hier bij mij goed is bevallen. Er zijn nog veel mensen die niet weten dat ik hier zit, maar ze zijn van harte welkom om hier eens een keer naartoe te komen. Wanneer ze hier binnenkomen voelen ze vanzelf of dit 'hun plek' is of niet."
Contact opnemen met Elias kan via 06-43122284 of Instagram: barbereliaszaltbommel

Martin van Hemert

 

Tags

barbier elias,barbier zaltbommel,elias haider hassan

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie