bird
vrijdag 27 januari | 15.01 uur

Bakker Bart Zaltbommel is verbouwd

06-12-2022 00:00
uur
Door: Marlou van Dijk
865bb36c-171d-4927-bcc0-d70002283310-1
Naast vers brood en eigen worstenbroodjes, bakt Remon ook banketstaven. (Foto: Marijke Verhoef)

Zaltbommel -  Bakker Bart Zaltbommel is na een korte verbouwing weer helemaal open. "De bakkerij oogt nu veel lichter en ruimtelijker", vertelt Remon van den Hout. Hij is blij met het resultaat en helemaal voorbereid op alle gezelligheid rondom de feestdagen. 

Remon van den Hout (33) nam anderhalf jaar geleden Bakker Bart over van zijn voorganger Martijn Donkers. Als ambachtelijke bakker kwam voor Remon een droom uit. "Na mijn bakkersopleiding en als bakker te hebben gewerkt bij Bakker Bart Zaltbommel en Gorinchem was voor mezelf beginnen iets wat ik graag wilde. Dat kwam perfect uit toen Martijn wilde stoppen. Ook het hoofdkantoor was blij met de overname." Dat Remon al na anderhalf jaar de winkel kon verbouwen leverde hem een compliment op van het hoofdkantoor van Bakker Bart en zijn winkelbegeleider. "Ik wilde na de start al graag direct verbouwen, maar daar had ik natuurlijk eerst geld voor nodig. Nu was het toch mogelijk. We zijn vier dagen dicht geweest en we hebben in die tijd veel kunnen doen", vertelt hij. 

Het plafond is uitgerust met ledverlichting en de muren zijn wit in plaats van bruin, daardoor ogen de bakkerij en het zitgedeelte veel lichter en ruimer. "Gasten vroegen of ik er nu een extra pandje bij had." De vitrines zijn aangepakt en uitgerust met rieten mandjes, waarin het brood en gebak ambachtelijk worden uitgestald. Op de vitrines staan allerlei verschillende lekkernijen. De open bakkerij heeft Remon behouden. "Ik heb geen geheimen over wie we zijn en wat we doen. Mensen kunnen precies zien wat we maken." Naast vers brood en de eigen worstenbroodjes, bakt Remon nu ook veel speculaas en banket. "Momenteel is er veel vraag naar pakketten voor de feestdagen."

De winkel aan de Gamerschestraat is elke dag om acht uur open. Remon begint om zes uur al met het bakken van vers brood en andere lekkernijen voor het ontbijt en voor de lunches. Het team bestaat uit zes mensen, zelf is Remon minimaal vijf, maar meestal zes dagen in de bakkerij aan het werk. Van de vers belegde broodjes is zowel in Zaltbommel als landelijk het broodje carpaccio de absolute nummer één. Daarna gevolgd door een broodje gezond en een broodje filet Americain. De verse sapjes worden elke morgen ook echt vers geperst.

"Naast afhalen in de winkel, kan je jouw lunch of ontbijt ook thuis of op kantoor laten bezorgen", sluit Remon af. "Bestellen gaat eenvoudig via bakkerbart.nl."

Tags

Bakker Bart,Zaltbommel,afhalen,bezorgen