bird
donderdag 28 maart | 12.01 uur

Bachplein in Zaltbommel gaat weer op de schop

19-04-2023 07:00
uur
Door: Britta Alink
bachplein_vergt
De gemeente gaat met de bewoners in overleg over de herinrichting. (foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Het Bachplein in de Vergt in Zaltbommel krijgt een nieuwe look. De huidige inrichting is een jaar of vijftien oud, maar voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd.

In de hele Vergt wordt de riolering vervangen en afgekoppeld. Dat traject is een aantal jaren geleden al begonnen en in de meeste straten afgerond. Bij zo'n grote operatie is het volgens wethouder Kees Zondag een goed moment om ook de inrichting van de straten aan te pakken. "We hebben dat bijvoorbeeld al gedaan in de Staatsliedenbuurt", zegt hij. Daarmee doelt hij op onder andere de P.J. Troelstrastraat, de Monseigneur Nolenstraat en de Burgemeester Cambier van Nootenstraat die een aantal jaren geleden opnieuw zijn bestraat en opnieuw zijn ingericht.

Schaduwkanten
Bij de vorige inrichting van het Bachplein is gekozen voor een grote speelplaats, een jeu de boulesbaan en een trapveldje. Hoe het plein er in de toekomst gaat uitzien, is nog niet bekend. "We hebben gemerkt dat er nu schaduwkanten zitten aan het plein", aldus Zondag. "Er was de afgelopen jaren soms sprake van overlast, onder andere doordat er 's avond laat auto's parkeerden en verschillend mensen geluidsoverlast veroorzaakten." Het zou volgens de wethouder kunnen dat de speeltuin kleiner wordt. "En we gaan kijken hoe we minder 'ongewenst gebruik' voor elkaar kunnen krijgen."

Overleg
Momenteel is er volgens Zondag een goed contact tussen de gemeente en de inwoners. "We zijn met elkaar in overleg", zegt hij. "De bewoners voelen betrokken bij hun plein." Ook woningcorporatie Bazalt praat mee over de toekomstplannen. "Bazalt heeft de laatste jaren al veel woningen opgeknapt en verduurzaamd. Zij vinden een goede leefbaarheid in de wijk net zo belangrijk als wij", aldus Zondag.

Regenwater
In de plannen voor de herinrichting wordt ook rekening gehouden met 'hittestress' en het afvoeren van het regenwater, dat de laatste jaren nogal eens voor wateroverlast zorgde.

 

Tags

bachplein,vergt zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie