bird
donderdag 25 april | 12.57 uur

Avri haalt geen afval op vanwege sneeuwval

08-02-2021 14:10
uur
afval[8655077]-2
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD – Afvalverwijderaar Avri haalde vanwege de sneeuwval begin deze week geen afval op. Ook de milieustraat bleef dicht.

“Door de hevige sneeuwval en gladheid is het niet veilig genoeg om met de inzamelwagens de wijken in te rijden”, liet Avri weten op facebook, op de website en in de Avri-app. “Dit geldt voor alle grondstof- en afvalsoorten, maar ook de onder- en bovengrondse containers worden deze dag niet geleegd. Ook de milieustraten zijn gesloten. Onze dienstverlening in de openbare ruimte wordt aangepast aan de omstandigheden.”

Maandag is besloten dat er in ieder geval tot en met 20 februari geen gft-inzameling zal zijn. Ook de gemiste gft-routes van maandag 8 en dinsdag 9 februari worden niet ingehaald.

Per dag bekijken
Het was maandag nog onzeker of Avri dinsdag en woensdag wel weer de inzamelroutes kon rijden. “We bekijken per dag of we de inzameling weer kunnen opstarten en of we de milieustraten kunnen openen. Veiligheid staat daarbij voorop. Als onze chauffeurs weer veilig de wijken in kunnen rijden, worden de ophaaldagen weer volgens de Afvalkalender gereden.”

Afspraak
Ook andere activiteiten zoals ophalen van grof vuil en leveren of wisselen van containers zijn uitgesteld. Wie hiervoor een afspraak heeft, krijgt daar later meer informatie over.

Ziekteverzuim
Zodra bekend is hoeveel ophaalroutes zijn gemist, belist Avri of en wanneer ze de routes kan inhalen. “We hebben echter nog steeds te maken met een hoger ziekteverzuim door corona”, aldus Avri. “De mogelijkheden om inhaalroutes te plannen zijn daardoor beperkt. Het kan gebeuren dat we niet terug kunnen komen: wij legen uw container dan tijdens de eerstvolgende ophaaldag volgens uw afvalkalender. Houd hiervoor dagelijks de Avri-app in de gaten of kijk op avri.nl of onze social-mediakanalen.” 

Tags