bird
woensdag 15 mei | 00.56 uur

Avri gaat definitief zelf papier inzamelen vanaf 2024

16-10-2023 15:50
uur
Door: Martin van Hemert
geld
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - 'Papierverenigingen' mogen vanaf 1 januari 2024 geen oud papier meer inzamelen. Dat heeft het Algemeen Bestuur van Avri vorige week besloten.

Belangrijkste reden voor het Algemeen Bestuur - bestaande uit bestuurders van de acht gemeenten in Rivierenland - om dit besluit te nemen, is dat Avri de veiligheid van de vrijwilligers tijdens het inzamelen naar eigen zeggen onvoldoende kan garanderen. Daarmee komt er een einde aan de regeling die sinds 1999 van kracht was.

Alternatieven
Het ophalen van oud papier leverde bijna dertig verenigingen in de Bommelerwaard tot voor kort serieuze bedragen op. De aangesloten verenigingen komen volgens Avri niet met lege handen te staan; hun vergoeding wordt in drie jaar tijd afgebouwd. Daarnaast zijn de betrokken gemeenten en Avri in gesprek met de organisaties over andere mogelijkheden om geld te verdienen.

In Maasdriel zijn er twee mogelijke alternatieve activiteiten voor het ophalen van oud papier: het adopteren en/of schoonhouden van ondergrondse containers en het inzamelen van BEST-tassen. Of de gemeente Zaltbommel die opties ook overweegt is niet bekend.

Tags

Avri,afvalverwerking,papiervereniging

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie