bird
vrijdag 19 april | 02.52 uur

Asbestdeeltjes vrijgekomen bij brand in Ammerzoden

02-06-2022 10:39
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2022-06-02 at 4.22.43 PM-1
Foto's: Hans Verbeek / Meesters Multimedia

AMMERZODEN - Door een brand bij een pand in de Voorstraat in Ammerzoden zijn in de nacht van woensdag op donderdag stukjes asbest vrijgekomen. De parkeerplaats van De Weesboom is daarom met linten afgezet.

De brand is geblust en een speciaal bedrijf is donderdag ter plaatse om de vrijgekomen stukjes asbest op te ruimen, zo meldt de gemeente Maasdriel. Het zou gaan om een brand in twee schuurtjes.

(Tekst loopt door onder foto's)



Mensen die asbestdeeltjes tegenkomen worden verzocht om deze deeltjes niet zelf op te ruimen of er doorheen te lopen, maar contact op te nemen met de gemeente. Dat kan via 14 0418.

Vervangen
Asbest is een kankerverwekkende stof, die volgens onderzoek van onder meer de Gezondheidsraad gevaarlijk is voor de gezondheid. Het kan in allerlei materialen of producten van voor 1994 zitten zoals cement, kachels, vloerzeil en warmhoudplaatjes.

Ook op oude daken komt asbest nog regelmatig voor. De overheid acht het daarom verstandig om een asbestdak tijdig te vervangen. Of de asbest ook in Ammerzoden van het dak afkomstig is, is niet bekend.

Tags

brand,asbest