bird
donderdag 28 maart | 23.19 uur

Anneke ‘de kapper’ viert 100e verjaardag: 'Je maakt haar niks wijs'

12-09-2022 11:00
uur
DSC00983_bewerkt
Anneke Burg ontvangt felicitaties van de burgemeester. Foto: Tido Mureddu

AMMERZODEN – Anneke Burg uit Ammerzoden heeft vrijdag haar 100e verjaardag gevierd.

Anneke staat in Ammerzoden bekend als ‘Anneke de kapper’. Haar vader opende in 1922 Kapsalon Burg in Ammerzoden. In 1963 namen Anneke en haar man de zaak over. Anneke was een vertrouwd gezicht in de salon, waar ze tot 1984 heeft gewerkt. In dat jaar overleed haar echtgenoot en nam haar zoon Vincent de zaak over.

Burgemeester op bezoek
Haar 100e verjaardag werd afgelopen vrij gevierd met een bezoek van de burgemeester, ’s middags een druk bezochte receptie en ’s avonds een diner met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het was voor Anneke een fantastische dag, ook al kan ze haar leeftijd nog altijd moeilijk bevatten. “Hoe is het toch mogelijk”, zei ze meermaals op haar verjaardag.

"Je maakt haar niks wijs"
Vincent vertelt: “Ze is als enige van haar generatie over en woont nog altijd zelfstandig. Het lopen gaat wat slechter, ze heeft een rollator nodig in huis, maar geestelijk is ze nog heel goed. Ze heeft geen medicatie, enkel af en toe een paracetamolletje. Ze puzzelt graag en kijkt tv. Sport, en het nieuws. Ze is heel geïnteresseerd. De kinderen en kleinkinderen gaan graag bij oma langs en zijn met haar begaan. Ze houdt alles bij, je maakt haar nog niets wijs.”

Tags

Anneke Burg,honderdjarige