bird
vrijdag 26 april | 01.43 uur

André Kreling neemt sinds het eerste begin deel aan de truckshow in Nederhemert

24-05-2022 13:34
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2022-05-17 at 4.57.15 PM (1)-1
André Kreling voor zijn 'tweede thuis'. Foto: aangeleverd

NEDERHEMERT - Al vele jaren is de truckshow één van de vaste onderdelen van de feestweek in Nederhemert. Voor Vos Transport-chauffeur André Kreling is het zelfs het hoogtepunt van de week. ‘Voor de rest ga ik nergens naar truckshows, maar in ‘Hèmert’ blijf ik gaan.’

Het moet ooit op een avond aan de bar bij dorpscafé L&L zijn geweest, denkt André Kreling hardop. Daar ontstond het eerste idee voor een truckshow in Nederhemert. “Omdat er hier ontzaglijk veel chauffeurs wonen, hadden een paar andere chauffeurs en ik het erover om een keer een truckshow te laten organiseren. In het begin was het maar klein – we begonnen met een paar ‘autookes’ (op het terrein achter bouwbedrijf Robbemondt, red.) - maar van het één kwam het ander. En door de jaren heen is de truckshow steeds mooier en groter geworden. De chauffeurs roepen tegenwoordig altijd over Hèmert.”

 (Tekst loopt door onder de foto's. Boven: André's truck bij oplevering. Onder: André's verfraaide truck nu)



Al sinds het vroegste begin is André met zijn vrachtwagen op de truckshow te vinden en ook tijdens de komende editie is hij er weer bij. “Ik heb er wel zin in ja”, is hij enthousiast. “Ik vind het altijd gezellig; ’s avonds feest, ’s nachts blijven slapen in de vrachtwagen en dan ’s ochtends eieren bakken in de feesttent. Als chauffeurs maar kunnen eten en drinken is het goed hè”, vertelt André lachend.

De truckshow is voor hem dan ook mede daarom het hoogtepunt van de week: “Het is meestal nog gezelliger dan tijdens de truckpulling, want dan ben ik als vrijwilliger bij de ingang bezig met het uitdelen en knopen van de polsbandjes. Tijdens de truckshow is het gewoon ‘dat ding’ neerzetten en alleen maar ouwehoeren.”

Gekker
‘Dat ding’ is natuurlijk zijn vrachtwagen, waarmee hij stad en land afrijdt in dienst van Vos Transport. Hij heeft zelf al het één en ander laten verbouwen en verfraaien aan zijn ‘tweede thuis’: “Ik zit meer in m’n vrachtwagen dan thuis, dus dan wil je er ook wel wat moois van maken. Maar er zijn genoeg andere chauffeurs bij die nog veel gekker zijn”, weet André.
Want hoewel de truckshow voor André puur om de gezelligheid draait, zijn er ook chauffeurs en bedrijven die met een andere insteek naar Nederhemert afreizen: “Er zijn er een hoop die flink geld in hun truck pompen om tijdens de truckshow voor de prijzen te gaan. Dat zijn de echte fanatieke, die pakken gerust een hele week vrij om hun ‘wagen’ te poetsen. En dat zie je er op die avond dan ook wel aan af.”

Dit verhaal verschijnt deze week in de Bommelerwaardgids-bijlage in het kader van de feestweek in Nederhemert.

Tags

André Kreling,feestweek Nederhemert,truckshow