bird
maandag 23 november | 20.12 uur

AED voor alle Zaltbommelse bedrijventerreinen

18-11-2020 11:55
uur
15-aed-2
• Bestuursleden Jan-Willem van den Heuvel en Marieke Schouten van SOBZ bij een van de zes AED’s, die op de locatie Oude Bosscheweg bij het Cambium. (Foto: Wesley de Wit fotografie)

ZALTBOMMEL – De vier Zaltbommelse bedrijventerreinen beschikken sinds november over in totaal zes eenvoudig te bedienen AED’s op de openbare weg.

Het initiatief voor deze stap is genomen door SOBZ (Stichting Ondernemers Bedrijventerreinen Zaltbommel), die veiligheid als een van de vaste thema’s op de agenda heeft staan.

Camerabewaking
Eerder werd al camerabewaking geplaatst op de bedrijventerreinen De Ooijk, Veilingweg, Van Voordenpark en De Waluwe.

24/7
De AED’s (automatische externe defibrilators) zijn 24/7 beschikbaar.

Hartstilstand
Marieke Schouten, binnen het bestuur van SOBZ verantwoordelijk voor de communicatie e pr en in het dagelijks leven directeur van Schouten & Nelissen: “Het is een onwerkelijk scenario, maar bij ons bedrijf maakten we het inderdaad mee, dat iemand een hartstilstand kreeg. Gelukkig hadden wij een AED. De ambulancemedewerker zei later nog hoe belangrijk die eerste minuten van hulpverlening waren geweest.”

HartslagNu
Op de website van SOBZ staat een plattegrond waarop de exacte locaties van de AED’s te zien zijn. Ze zijn alle zes aangemeld bij HartslagNu. Bestuurslid Jan-Willem van den Heuvel, met Veiligheid in zijn portefeuille: “Ondernemers die zelf een AED in hun bedrijf hebben drukken wij op het hart deze ook aan te melden. Bij een hartstilstand telt elke minuut. Als omstanders binnen zes minuten reanimeren en een AED inzetten, is de kans op overleven het grootst.”

De AED’s op de Zaltbommelse bedrijventerreinen zijn geplaatst door P&G Safety uit Gameren.

Tags

sobz,aed zaltbommel,aed bedrijventerreinen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2