bird
donderdag 11 augustus | 02.26 uur

Actiedag De Oversteek brengt 45.000 euro op voor De Samaritaan

27-06-2022 12:21
uur
oversteek1
De nieuwe Zaltbommelse wethouder Karima Bouchtaoui maakte de opbrengst bekend. Links op de foto Anton Kuijntjes. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - De actiedag De Oversteek heeft zaterdag maar liefst 45.000 euro opgebracht voor Hospice De Samaritaan. De opbrengst werd aan het eind van de dag bekend gemaakt door de nieuwe Zaltbommelse wethouder Karima Bouchtaoui samen met mede-organisator Anton Kuijntjes.

(tekst gaat verder onder de foto)

De manifestatie was eerder die dag geopend door minister voor Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder. Zij deed dat door samen met burgemeester Pieter van Maaren de vlag van het hospice te hijsen.

(tekst gaat verder onder de foto)

De minister hing ook nog een blaadje op in de Wensboom. Dit fraaie kunstwerk is een paar maanden geleden geschonken door skeelerclub ‘In de slag van 150’. Het werk is gemaakt door Henk Hofmans uit Hedel. In de boom kunnen blaadjes worden opgehangen waarop een boodschap is gegraveerd.

Verschillende evenementen
De actiedag bestond uit verschillende evenementen, die al een lange historie hebben in de Bommelerwaard. Zoals de ZesZes waarbij wielrenners zes rondes van zestig kilometer fietsen vanuit Ammerzoden. Voorheen was de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding, nu dus voor het hospice. Ook de Skeelerclub 'In de Slag van 150' droeg een steentje bij. Zij waren met een peloton gestart in het Zuid-Duitse Trier en konden aan het eind van de dag een cheque van maar liefst 31.350 euro overhandigen voor De Samaritaan. Een ander onderdeel was een Fietssprokkeltocht van Hoppies in Ammerzoden naar de Beersteeg in Zaltbommel, waar de bouw van het hospice een tijdje geleden is gestart.

Live op locatie
Naast de diverse sportieve activiteiten, was radiozender Oké FM de hele dag live op locatie om verslag te doen en ondertussen entertainden zangers Henk van de Ven, Marco Kommers en Denny Timmers het aanwezige publiek. Ondanks de slechte weersomstandigheden sloot Kaaigezellig het evenement ’s avonds knallend af, waarna Bouchtaoui samen met Kuijntjes het eindbedrag bekend maakte.

Vrijwilligers
De verwachting is dat het hospice in januari open gaat. Op dit moment zijn de twee coördinatoren hard op zoek naar vrijwilligers, waarvan er rond de honderd nodig zijn.

Santé Partners
Vorige week hebben voorzitter Kor Wijngaarden van het hospice en Paul ten Bergen, manager Zorg bij Santé Partners een samenwerkingsovereenkomst getekend. Santé Partners gaat de professionele zorg bieden aan de gasten van De Samaritaan tijdens de laatste fase van hun leven. Het hospice krijgt vier appartementen. Een klein team van Santé Partners biedt vanaf januari samen met de coördinatoren en een de vrijwilligers 24 uur per dag ondersteuning om de laatste levensfase van terminaal zieken zoveel mogelijk te verlichten en draaglijk te maken.

Meer informatie staat op de website: www.hospicedesamaritaan.nl

 

Tags

de oversteek,hospice de samaritaan