bird
donderdag 25 april | 06.12 uur

Actie voor nieuw aan te leggen Beleeftuin bij zorgcentrum 't Slot

02-06-2023 15:11
uur
Door: Martin van Hemert
240523_beleeftuintSlot
Een deel van het plan voor de Beleeftuin. Meer details op www.indeslagvan150.com. Foto: aangeleverd

GAMEREN – De grotendeels Bommelerwaardse skeelergroep ‘In de slag van 150’ gaat op 28 juni van start voor de gesponsorde skeelertocht ‘van ’t Slot naar Sloten’. Het doel is om geld op te halen voor de nieuw aan te leggen Beleeftuin bij zorgcentrum ’t Slot in Gameren.

Het belooft een prachtige toevoeging te worden aan 't Slot. De zogeheten ‘Beleeftuin' moet er op termijn voor gaan zorgen dat er niet alleen binnen, maar ook buiten de muren van het zorgcentrum in Gameren van alles te doen is. Onder andere een pergola, een insectenhotel, een dambord én een vernieuwd terras zijn onderdeel van de ambitieuze plannen voor de buitenruimte bij het zorgcentrum.

Beweging
Het is een kostbaar project en daarom is ‘In de slag van 150' gevraagd om de traditionele skeelertocht dit jaar voor de Beleeftuin van 't Slot te gaan rijden. Zo gezegd, zo gedaan en de tocht 'van ’t Slot naar Sloten’ werd geboren.
"De Beleeftuin is op twee manieren belangrijk. Ze willen aan de ene kant de bewoners meer in beweging krijgen en hierdoor kunnen zij lekker naar buiten met bezoekers. En aan de andere kant wordt ’t Slot op deze manier meer met het dorp Gameren verbonden”, legt skeeleraar Johan Ebbers uit.

Terras
Teamgenoot Peter van de Werken vult aan: "Wat zou het mooi zijn als In de Slag van 150 een aanzienlijk deel van bijvoorbeeld het terras bij elkaar zou kunnen skeeleren. Het terras wordt een gezellige en veilige plaats nabij de ingang waar vele bewoners kunnen gaan genieten." 

"En vanwaar men lekker door de beleeftuin kan gaan wandelen. Dit terras - dat momenteel nog naamloos is - gaat mogelijk een sleutelrol spelen tijdens de tocht van ’t Slot naar Sloten”, zo licht hij alvast een klein puntje van de sluier op.

Meer info over 't Slot is te vinden op www.slotgameren.nl. Wie de skeelertocht wil sponsoren kan dat doen via www.indeslagvan150.com.

Tags

Beleeftuin,zorgcentrum 't Slot,In de slag van 150