bird
zaterdag 20 april | 02.13 uur

Actie 'Orange the World' tegen geweld tegen vrouwen

01-12-2022 09:20
uur
Door: Britta Alink
291122_orangetheworld
Op de Markt in Zaltbommel met het spandoek. Foto: Valerie van Oord

BOMMELERWAARD - Zowel in Maasdriel als Zaltbommel is vorige week de aftrap gegeven van de campagne 'Orange the World' tegen geweld tegen vrouwen.

Wethouder Karima Bouchtaoui opende de campagne in Zaltbommel op donderdagavond, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. Zij deed op de Markt voor het oude stadhuis een oproep om geweld tegen vrouwen te voorkomen en te stoppen. Daarna hebben verschillende (burger)raadsleden het woord gevoerd, zoals Jeanette Braam van de PvdA, Willemien van Gogh van de VVD, Elke Smulders van D66 en Gepke Kerssen namens de Raad van Kerken.

In de Raadszaal in Kerkdriel, werd iedereen vrijdagochtend welkom geheten door Sevanne Bouman Beleidsadviseur Welzijn en Cultuur van de gemeente Maasdriel. Wethouder Anita Sørensen was ziek en kon er niet bij zijn.

Handafdruk
Na de opening konden alle aanwezigen hun handafdruk op een doek zetten. Die afdruk houdt de belofte in dat de deelnemers zich zullen blijven inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen én om zich in te zetten voor de veiligheid van alle vrouwen, kinderen en mannen. De doeken met handafdrukken zijn de komende tijd te zien in de hal van de gemeentehuizen in Kerkdriel en Zaltbommel. Tot 10 december hangen de vlaggen met daarop de tekst 'Stop Geweld' op het oude stadhuis en bij een aantal kerken in Zaltbommel en Maasdriel.

In januari volgen themabijeenkomsten over veiligheid. De activiteiten in de Bommelerwaard worden georganiseerd door de Werkgroep Vrouwen en Veiligheid van Kompas in samenwerking met beide gemeenten.

Tags

Orange the World,geweld tegen vrouwen