bird
donderdag 11 augustus | 02.09 uur

Aart Bergwerff verzorgt orgelconcert in Sint-Maartenskerk

03-08-2022 10:14
uur
Door: Britta Alink
030822_Bergwerff
Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk in Breda. Foto: Emil Matveev

ZALTBOMMEL - In de Sint-Maartenskerk vindt zaterdag 6 augustus het tweede concert in de zomerserie van Muziekkring Bommelerwaard plaats.

Aart Bergwerff is een gedreven en veelzijdig musicus, die houdt van spannende en avontuurlijke programmering. Hij heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire en zoekt anderzijds graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij regelmatig samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen. Met de Turkse derwisj-danser Kadir Sonuk maakte hij de voorstelling 'East meets West' op muziek van Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Conservatorium
Sinds 2012 is Aart organist van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-kerk in Breda. Als concert-organist treedt hij veelvuldig op tijdens concerten en festivals in binnen- en buitenland. Sinds 1994 is hij als hoofdvakdocent orgel en kerkmuziek verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

Bach
Het thema van het concert is 'Bach en Maria'. Aart speelt vijf stukken van Johann Sebastian Bach: 'Meine Seele erhebt den Herren BWV 733 Fuga sopra il Magnificat', 'Meine Seele erhebt den Herren BWV 643', 'Wachet auf! ruft uns die Stimme', 'Triosonate' uit Musikalisches Opfer en 'Ave Maria'. Daarna volgen nog stukken van Charles-Marie Widor, Leonard Bernstein en Léon Boëllmann.

De aanvang is 20:00 uur in de Sint-Maartenkerk in Zaltbommel. Meer informatie staat op: www.muziekkringbommelerwaard.nl

Tags

orgelconcert,Muziekkring Bommelerwaard,Aart Bergwerff