bird
donderdag 28 maart | 10.43 uur

Aanhoudingen verricht na politie-invallen in onder meer Maasdriel

04-10-2021 15:05
uur
Door: Martin van Hemert
041021_Politie actie Velddriel 6
• Op verschillende plaatsen werden invallen gedaan. Foto: aangeleverd

MAASDRIEL - Overheidsdiensten hebben vrijdag invallen gedaan op diverse locaties in Nederland, waaronder in Velddriel, Hoenzadriel en Kerkdriel. De politie Oost-Nederland heeft drie verdachten aangehouden.

Er zijn volgens de politie aanwijzingen dat er op grote schaal geld wordt witgewassen via verschillende bedrijven, die onder leiding staan van enkele inwoners van de gemeente Maasdriel en de gemeente Meierijstad. Er werden verboden wapens aangetroffen, waaronder een vuurwapen en een taser en ook werden er verborgen ruimtes ontdekt.

Fraude
De invallen werden verricht door de Belastingdienst, FIOD, politie en het Openbaar Ministerie. In dit onderzoek draait het om grootschalige fraude met de administratie en belastingontduiking. "Op die manier ontstaat er een oneerlijke concurrentiepositie", aldus de politie. Burgemeester Van Kooten: "Dit soort criminele activiteiten ondermijnen onze samenleving. Daar is geen plaats voor in onze gemeente. Ik juich acties als deze, waarbij we als overheidsdiensten de handen ineenslaan in de strijd tegen ondermijning, dan ook zeer toe.”

(Tekst loopt door onder de foto's)

Deurwaarders
De Belastingdienst heeft meerdere deurwaarders ingezet om beslag te kunnen leggen op banktegoeden, een grote hoeveelheid onroerend goed en overige bezettingen van de leidinggevenden. Verder is er op verschillende plekken administratie in beslag genomen.

Het onderzoek is in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie