bird
dinsdag 16 april | 15.35 uur

Aanhouding man uit Zuilichem leidt naar 4500 kilo zwaar vuurwerk

13-12-2020 14:25
uur
vuurwerk1-2
(Foto: Politie Rotterdam)

ZUILICHEM – Een 34-jarige man uit Zuilichem bleek zaterdag 150 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk in zijn auto te vervoeren. Onderzoek leidde daarna tot de inbeslagname van in totaal 4500 kilo zwaar en illegaal vuurwerk.

De man werd aangehouden op de A2 bij Zaltbommel. Hij had zijn 3-jarig kind bij zich in de auto. Het kind is aan familie overgedragen, de vader zit vast en wordt verhoord.

Gellicum
Bij de aanhouding van de man was duidelijk dat er nog meer vuurwerk moest zijn. Het onderzoek leidde rechercheurs van Team Milieu van de politie Rotterdam naar Gellicum, waar een zeecontainer in het buitengebied werd aangetroffen. In de container lag het vuurwerk opgeslagen. Dat wordt door een gespecialiseerd bedrijf weggehaald en vernietigd.

Onderzoek
Team Milieu gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen en inbeslagnames niet uit.

Levensgevaarlijk
“Het opslaan van vuurwerk in bijvoorbeeld een woning of garage is levensgevaarlijk”, waarschuwt de politie. “Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer. Vermoedt u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.”

 

 

Tags

illegaal vuurwerk