bird
zondag 16 juni | 08.16 uur

783 dieren aangevoerd voor 302e paardenmarkt (met foto's)

06-11-2023 16:45
uur
Door: Martin van Hemert
061123_Paardenmarkt Hedel 1
Foto's: Meesters Multimedia

HEDEL – Het aantal dieren dat is aangevoerd voor de 302e editie van de Hedelse Paardenmarkt bedraagt 783. Dat zijn er bijna 140 meer dan tijdens de paardenmarkt van vorig jaar.

De paardenmarkt is een begrip in de Bommelerwaard en de wijde omtrek. Veel bezoekers waren al vroeg op maandagochtend aanwezig om de aanwezige dieren te aanschouwen. Vanuit heel Nederland, maar ook vanuit het buitenland, waren handelaren en toeschouwers aanwezig op de 302e Hedelse paardenmarkt.

(Tekst loopt door onder de foto's)
Jong en oud was al vroeg op de markt te vinden. Maar ook de kermis werd midden in de nacht drukbezocht. Al met al was de organisatie goed te spreken over het verloop van het traditionele evenement: “We hebben ons in aanloop naar de paardenmarkt zorgen gemaakt over het weer, maar gelukkig is het droog. Dat is belangrijk voor de sfeer onder de bezoekers en handelaren”, weet Daniël van den Berg. 

Traditie
Ook Jaco Geurts - waarnemend burgemeester van Maasdriel - was van de partij. Hij keek zijn ogen uit: “Ik vind het een mooi gezicht, de mensen hebben er mooi weer bij. Ze hebben mij verteld dat dit er al eeuwen is en ik vind het mooi dat we deze traditie kunnen voortzetten. De mensen die ik hier spreek zijn tevreden.”

Volgens Van den Berg was ook de staat van de aangevoerde dieren goed: “De paarden zien er goed uit, ze hebben voldoende hooi en water. Kortom; iedereen is vrolijk en tevreden.” 

Het team van BWG TV was ook op de paardenmarkt aanwezig om te spreken met bezoekers, handelaren en de organisatie van het evenement. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

Hedelse paardenmarkt