bird
maandag 04 december | 00.29 uur

21-jarige Alinda start eigen inpakwinkel 'Linpakliefde'

24-05-2023 13:04
uur
220523_VanHorssen-SPoortvliet-LR
Alinda in haar pas geopende nieuwe winkel. Foto: Susanne Poortvliet

AALST - Alinda van Horssen (21) heeft zaterdag in Aalst voor het eerst de deuren geopend van 'Linpakliefde'. 'De (web)winkel waar we cadeaus inpakken en geven nog leuker maken.'

De passie en liefde voor cadeaus en alles daaromheen zit er bij Alinda van Horssen naar eigen zeggen al van jongs af aan in. "In de werkkamer staat een inpakbureau en daar ben ik begonnen met het mooi inpakken van allerlei verschillende cadeaus. Toen mijn zusje stagebedankjes nodig had, heb ik haar daar ook mee geholpen en dat vond ik heel erg leuk. Ik geef altijd veel cadeautjes, daar sta ik om bekend. Maar ik hou ervan om niet zozeer heel grootse cadeaus te geven, maar te laten zien dat er tijd en aandacht aan is besteed. Die boodschap wilde ik graag aan andere mensen doorgeven."

Doordat Alinda een verplicht tussenjaar moet opnemen van lerarenopleiding Pabo, ontstaat het idee om 'iets anders' te gaan doen naast haar parttime baan in zorgcentrum 't Slot in Gameren. Al gauw denkt ze aan het inpakken van cadeaus: "Het is begonnen als een hobby, maar langzaam maar zeker ging ik steeds meer spullen verzamelen om cadeautjes samen te stellen en mooi in te pakken. Toen ik het idee van een eigen inpakwinkel aan mijn zussen vertelde, zagen ze meteen al een hele winkel voor zich. Ook mijn ouders waren er heel enthousiast over. Toen kon ik niet meer terug", lacht Alinda.

Herinneringen
Vader Gijsbert onderstreept zijn enthousiasme voor het plan van zijn dochter: "Ik vind het prachtig. Het is echt heel mooi dat ze dit wil doen." Als mede-eigenaar van Van Horssen BV zit het ondernemerschap bij hem in het bloed en nu zijn dochter haar eigen cadeauwinkel start, blijkt de appel niet ver van de boom te vallen. Dat wil overigens niet zeggen dat Alinda alles in haar eentje doet.

Integendeel: "Mijn (schoon)zussen en mijn moeder helpen mee, mijn broers en zwagers hebben meubels in elkaar gezet, mijn vader heeft me geholpen met het uitwerken van mijn ideeën: het is eigenlijk nu al een familiebedrijf geworden, terwijl het alleen op mijn naam staat. Het is mooi dat we dit zo samen kunnen doen, daar hebben we al mooie herinneringen mee gemaakt."

Gezelligheid
Het enthousiasme straalt van Alinda af wanneer ze vertelt over haar eerste eigen onderneming, die de naam Linpakliefde draagt. "Ik word vaak Lin genoemd, dus toen ik ideeën vroeg voor een nieuwe naam zei iedereen dat er Lin in moest terugkomen. Heel leuk natuurlijk, maar dan zijn we er nog niet. Op een avond appte mijn schoonzus allerlei verschillende namen met Lin erin en daar zat ook Linpakliefde tussen. Die naam past heel goed bij de winkel", vindt Alinda.

Alinda heeft voor zichzelf al een duidelijk idee van hoe ze haar winkel wil gaan runnen. "Het doel is niet alleen om geld te verdienen, maar juist ook om mensen te ontmoeten en te helpen." "Ook al kom je alleen koffie of thee drinken, dan is het ook goed. Dat vindt ze heel belangrijk. Al blijft overeind staan dat er geld verdiend moet worden, maar dat gaat vanzelf lopen", is vader Gijsbert overtuigd. "De mensen moeten zich vooral niet verplicht voelen om iets te kopen. Al kom je alleen langs voor de gezelligheid; dat mag hier allemaal", besluit Alinda glimlachend.

Webshop
Linpakliefde is te vinden op Hambloksestraat 11 in Aalst. De winkel is op woensdag- en vrijdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur geopend, maar ook buiten openingstijden kunnen klanten langskomen wanneer ze Alinda bellen of appen op 06-39442365. Naast de fysieke winkel heeft de inpakwinkel een eigen (gelijknamige) Facebook- en Instagram-pagina en een eigen website inclusief webshop: www.linpakliefde.nl.

Tags

Alinda van Horssen,Linpakliefde

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie