bird
dinsdag 26 september | 20.24 uur

12-jarige Noah van Loon en Jochem Verheij gaan de Alpe d'Huez op (met video)

31-05-2023 12:08
uur
Door: Martin van Hemert
260523_NoahenJochem
Noah van Loon en Jochem Verheij. Foto: Bommelerwaardgids

NEDERHEMERT - Voor Noah van Loon en Jochem Verheij uit Nederhemert is een spannende week aangebroken. Op 1 juni gaan ze namelijk samen met onder meer hun ouders en hun 10-jarige zusjes Valerie en Liz de Alpe d'Huez beklimmen. In aanloop daarnaartoe werd er vorige week een sponsorloop georganiseerd. 

Noah van Loon en Jochem Verheij (allebei 12) zijn net klaar met rondjes rennen rondom het speeltuintje in Nederhemert. Samen met hun klasgenoten van CBS De Wegwijzer hebben ze deelgenomen aan de sponsorloop, waarvan de opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

Voor Noah en Jochem is het extra speciaal: "We gaan met een heel team de Alpe d'Huez op lopen en daarmee gaan we geld ophalen. En dat sponsoren we voor mensen die kanker hebben", aldus Noah, wiens vader Johan zes jaar geleden aan de ziekte leed. Mede dankzij nieuwe technologieën is hij genezen.

Om ervoor te zorgen dat er nog meer onderzoek kan worden gedaan, heeft Alpe d'HuZes-team Van Loon al vele acties op touw gezet zoals een bier- en wijnproeverij, een bingo en een puddingbroodjesactie. De sponsorloop is de laatste actie voordat het team richting Frankrijk vertrekt. De vraag hoeveel geld de sponsorloop moet opbrengen beantwoorden Noah en Jochem meteen met 'hopelijk heel veel' en die hoop komt uit. De sponsorloop bracht namelijk maar liefst 5290,60 euro op.

De BWG TV-reportage over de sponsorloop is hieronder te vinden

Tags

Alpe d'HuZes,Noah van Loon,Jochem Verheij