bird
vrijdag 29 maart | 08.20 uur

'Week van de stenen winkel' in de Bommelerwaard: acties voor en door klant

09-05-2023 12:11
uur
Door: Martin van Hemert
090523_Stenenwinkel-LR
Ook ondernemers in Zaltbommel doen mee aan de Week van de stenen winkel. Foto: Marielle Pelle

ZALTBOMMEL - De 'Week van de stenen winkel' staat van 8 tot en met 14 mei op het programma. Een week waarin zelfstandige winkeliers in de buurt in het zonnetje worden gezet.

4500 lokale stenen winkels door heel Nederland en België - waaronder in de Bommelerwaard - doen in deze week iets bijzonders voor hun klanten: van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen. Maar ook klanten kunnen iets betekenen in deze week, bijvoorbeeld door één keer extra een product bij een lokale winkel te kopen, een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post van winkels in de buurt te geven en door berichten te delen met de hashtags #weekvandestenenwinkel.

Ruggengraat
Wie lokaal winkelt, steunt zijn of haar lokale omgeving, weet Mariëlle Pelle, binnenstadsmanager Zaltbommel. "De oude Bommelse binnenstad vertelt als geen ander de kracht van stenen winkels. In de Waterstraat ontdek je wijnkoperij Luuc van Boort en juwelier Ubens en Conrads. Ondernemingen die beide al meer dan honderd jaar gevestigd zijn op deze plaats. De binnenstad kent veel familiebedrijven die al vele jaren het straatbeeld van de binnenstad vullen."

"De sportwinkel van Stehmann - die onlangs zijn zestigjarig jubileum vierde - de Blokker, de Hema, Bragt Interieur en Brands Electro die allemaal al meer dan veertig jaar in de binnenstad gevestigd zijn. Lokale ondernemers vormen het hart van de binnenstad, zijn de ruggengraat van de lokale economie en geven de binnenstad meer sfeer en beleving", aldus Pelle.

Tags

week van de stenen winkel