bird
vrijdag 19 april | 12.10 uur

'Waalzinnig Zomerprogramma' in Bommelse binnenstad

02-08-2021 11:02
uur
Lotso + Winnie-1
• Afgelopen weekend waren Winnie the Pooh en zijn vriendje Lotso in de binnenstad. (Foto: Binnenstadsfonds)

ZALTBOMMEL - De binnenstad van Zaltbommel presenteert het 'Waalzinnig Zomerprogramma'. Afgelopen weekend was de aftrap met een bezoekje van Winnie the Pooh en zijn vriendje Lotso.

Normaal gesproken organiseren de ondernemers van de binnenstad in de laatste week van de zomervakantie de Bommelweek. Vanwege de coronamaatregelen kan die vrolijke week, net als vorig jaar, niet doorgaan.

Als alternatief hebben de ondernemers zes weekenden achter elkaar iets extra's georganiseerd in de binnenstad.

Shoppen en Smullen
Komend weekend, op zaterdagmiddag 7 augustus, is het 'Shoppen en Smullen'. Alle bezoekers worden getrakteerd op een kleurrijke suikerspin of knapperige popcorn.

Ballonnenclown
Zaterdagmiddag 14 augustus komt er een ballonnenclown en op zaterdag 21 augustus is er een reuze poppenkast op de Markt.

Striphelden
Zaterdag 28 augustus is de stad vol helden, striphelden lopen rond op straat en in de winkel. Wie zelf als stripheld verkleed komt, maakt kans op een mooie prijs. Ook kunnen mensen hun eigen 'Waalzinnige' stripverhaal maken.

4 en 5 september
Het slotweekend van de 'Waalzinnige Zomer' is op zaterdag 4 en zondag 5 september. Dan staat de binnenstad bol van de kunst. Meer dan tachtig kunstenaars presenteren zich tijdens het Kunstrondje XXL in galieries, ateliers, in winkels en garages en bij particulieren thuis. Straatartiesten zorgen zaterdag voor extra sfeer. Op zondag 5 september zijn de meeste winkels in de binnenstad ook geopend.

Tags

binnenstadsfonds,beleef zaltbommel,waalzinnig