bird
vrijdag 29 maart | 16.11 uur

‘Traditionele’ Maasdrielse lichtmasten worden voorzien van led-verlichting

28-01-2022 15:02
uur
Door: Martin van Hemert
280122_maasdrielVHoften-1
• Wethouder Erik van Hoften in actie. Foto: Facebookpagina gemeente Maasdriel

MAASDRIEL – De ongeveer 4700 lichtmasten die de gemeente Maasdriel rijk is, gaan in de komende drie jaar worden voorzien van led-verlichting. Dat is het doel van een grootschalige actie die woensdag 26 januari van start ging en waarvoor wethouder Erik van Hoften het startsein gaf.

Dat deed de wethouder in Rossum, waarbij hij de led-verlichting in de lichtmast plaatste. Hij is enthousiast over de actie: “Led-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting en heeft minder onderhoud nodig. Daarmee besparen we op zowel onderhouds- als energiekosten. Zo werken we samen aan een duurzaam Maasdriel.”

Vervanging
Het is de bedoeling dat dit jaar al bij meer dan de helft van de openbare verlichting naar led wordt omgeschakeld. Op dit moment heeft Maasdriel ongeveer 4700 lichtmasten, waarvan er 1265 - die aan vervanging toe waren - al zijn voorzien van led-verlichting. De overige verlichting is nu of in de nabije toekomst aan vervanging toe.

Als onderdeel van de actie voorziet de gemeente nog eens 1200 masten van led-verlichting. Van die 1200 wordt van 800 lichtmasten de hele mast vervangen. Naar verwachting heeft de helft van alle lichtmasten in Maasdriel komende zomer een ledlamp. Verspreid over de komende jaren volgt de rest.

Tags

led-verlichting,gemeente Maasdriel,Erik van Hoften