bird
zaterdag 20 april | 14.39 uur

‘Ommetje Bruchem’ laat geschiedenis herleven

28-09-2020 09:40
uur
ommetje kopie-2
Foto: aangeleverd

BRUCHEM – In Bruchem is afgelopen zaterdag, tijdens Burendag, het informatiepaneel van het Ommetje Bruchem gepresenteerd aan de  dorpsbewoners.

Vanwege de strenge coronamaatregelen kon de officiële onthulling niet doorgaan. Maar enkele werkgroepleden, die nagenoeg allen vanaf het begin betrokken zijn geweest, namen het initiatief voor de ‘onofficiële aftrap’.  

Kleine bordjes
Het dorpsommetje laat de geschiedenis van Bruchem beleven. Kleine bordjes met daarop een wilgenboom, typerend voor Bruchem, wijzen de weg.

Vluchtheuvel
De route gaat langs de vele boomgaarden en een bijzondere vluchtheuvel, waar bewoners en hun vee een droge plek vonden tijdens dijkdoorbraken.

Veldschans
Verder gaat het ommetje langs Landgoed Groenhoven, door het Bruchemse bos en langs een voormalige veldschans uit de Tachtigjarige Oorlog.

Voormalig kasteel
Op het terrein met de naam Cingel bevinden zich resten van het voormalige kasteel van Bruchem. Kortom, een afwisselende dorpswandeling vol cultuurhistorie.

De wandeling start bij de kerk in de Dorpsstraat en de folder is te downloaden via www.beleefbommelerwaard.nl of verkrijgbaar bij het TRIP Informatiepunt in Zaltbommel en bij het Caf in Bruchem.

De lengte van de wandeling is 3 of 5 km.

Ommetje Bruchem heeft een eigen Facebook-pagina.

Tags

ommetje bruchem