bird
woensdag 24 april | 09.38 uur

‘Mijn boter, kaas en eieren’ aan huis bezorgd

30-11-2020 09:10
uur
Door: Britta Alink
boter kaas eieren (2)-2
• Bert van Zeelst, Linda de Groot en Willem den Eelder leveren de kaas, de eieren en de boter. (Foto: aangeleverd)

BOMMELERWAARD - 'Mijn kaaskoe' is al sinds 2018 een begrip in de Bommelerwaard. Begin dit jaar heeft kaaskoning Jo Penders het initiatief genomen om het concept te verbreden met boter en eieren. Samen met de steun van het Regionaal Investeringsfonds Rivierenland is de missie geslaagd.

Mijn kaaskoe heeft circa 450 abonnees die een keer per vier weken kaas ontvangen die gemaakt is met de melk van boerderij Van Zeelst.. "Het is fijn om te weten waar het product vandaan komt", zegt Bert van Zeelst. "Mensen vinden onze kaas lekker, maar ze willen ook het verhaal erachter weten."

Kakelvers
Door de samenwerking aan te gaan met Linda de Groot van Boerderij Zonneveld en Willem van der Schans van Den Eelder is het nu mogelijk om niet alleen kaas, maar ook echt gekarnde roomboter en kakelverse vrije uitloop eieren te bestellen: Mijn Boter, Mijn Kaas en Mijn Eieren. Dit doen al velen abonnees.

Transparantie
De samenwerkende bedrijven vinden transparantie heel belangrijk. "Bij ons kan iedereen de kippen buiten zien scharrelen", vertelt Linda. "En als de kippen binnen zitten vanwege de vogelgriep leggen we dat goed uit. Ook bij Den Eelder en Van Zeelst zijn bezoekers welkom om het bedrijf te bekijken, mensen waarderen dat altijd zeer."

20 kilometer
De bestelde boter, kaas en eieren worden thuisbezorgd in een straal van ongeveer 20 kilometer rondom de drie boerenbedrijven. "We doen dat met eigen mensen, die dat heel zorgvuldig uitvoeren", benadrukt Bert. De kaas, de vrije uitloop eieren en boter zijn ook verkrijgbaar in de streekwinkel van Boerderij Zonneveld.

Kijk voor meer informatie over de bedrijven op: www.mijnkaaskoe.nl, www.boerderijzonneveld.nl of www.deneelder.nl

 

Tags

mijn kaaskoe,den eelder,boerderij zonneveld