bird
donderdag 28 maart | 17.33 uur

'Kom in de Kas' bij acht bedrijven in gemeente Zaltbommel

09-06-2022 11:34
uur
Door: Britta Alink
komindekas
Op zaterdag 11 juni zetten acht bedrijven de deuren open. Foto: Rolf van Koppen

BOMMELERWAARD - Acht glastuinbouwbedrijven in Nieuwaal, Gameren en Zuilichem doen dit jaar mee aan de landelijke open dag 'Kom in de Kas' op zaterdag 11 juni van 10:00 tot 17:00 uur.

De deelnemers zijn Artisan (orchideeën) en Kiepflower (chrysanten) in Nieuwaal; Kwekerij De Kloe (hortensia's), LionStar (lisianthussen), Van Wijk Rozen en GP Powerplants (kalanchoe) in Gameren en Dutch Berries (aardbeien) en Linflowers (chrysanten) in Zuilichem.

'Kom in de kas' wordt dit jaar voor de 44ste keer georganiseerd. Parkeren kan op het terrein van Dutch Berries en in het weiland tussen Hogeweg 5 en 7 in Nieuwaal. Borden geven aan waar de parkeerterreinen zich precies bevinden. Vanuit deze twee locaties is het heel makkelijk om de bedrijven te bezoeken met de fiets.

Opleidingen
Tijdens de open dag is er op elk bedrijf iets te doen. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven. De kwekers staan klaar om vragen te beantwoorden. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens, bloemstukjes maken, planten oppotten en het schminkteam is actief.

Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector.
De officiële opening vindt plaats om 9:00 uur bij Artisan aan de Hogewel 12 in Nieuwaal door burgemeester Pieter van Maaren en wethouders van Zaltbommel.

www.komindekas.nl

Tags

Kom in de kas