bird
woensdag 24 april | 06.25 uur

'Kerstverhaal horen, zien en echt beleven' tijdens Kerst Wandel Event

30-11-2022 15:22
uur
Door: Martin van Hemert
281122_Kerstwandelevent
Sfeerbeeld uit een eerdere editie van het Kerst Wandel Event. Foto: aangeleverd

BRAKEL - Het kerstverhaal horen, zien en echt beleven alsof je er zelf midden in staat kan ook dit jaar in Brakel. Vanuit de hervormde gemeente Brakel wordt op zaterdag 17 december voor de vijfde keer namelijk het zogeheten Kerst Wandel Event georganiseerd.

Op het Marktplein in Brakel - waar de wandeling begint - worden bezoekers welkom geheten door een enthousiaste tweeling. Olaf is een jongen die van avontuur houdt, zijn tweelingzus Oona is dol op boeken en lezen. Ze hebben een oud boek gevonden, de Bijbel. Ze gaan samen op onderzoek uit. Wat heeft de Bijbel hen te vertellen? Vanaf het plein start de wandeling, die een ieder op eigen gelegenheid en tempo kan lopen.

Bijbelgetrouw
Langs de route ontmoeten de deelnemers mensen die iedereen meenemen in de kerstgeschiedenis. De aankleding geeft de beleving dat de deelnemer zelf in een tekening van een kinderbijbel is gestapt. Het Kerst Wandel Event kenmerkt zich volgens de organisatie door de 'unieke en bijbelgetrouwe wijze waarop de kerstgeschiedenis op creatieve wijze wordt uitgedragen, zowel in woord als in beeld'.

De stuurgroep van het event wil het Kerstevangelie, tezamen met de vele vrijwilligers, uitdragen naar een groter publiek. Meedoen kan op verschillende tijdstippen. Het Event is toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Deelname kost 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kaarten bestellen kan via: www.kerstwandeleventbrakel.nl.

Tags

Kerst Wandel Event,kerstverhaal,Brakel