bird
donderdag 25 april | 23.59 uur

'Hulpdiensten op de kaart gezet' tijdens eerste Veiligheidsdag

24-05-2022 09:24
uur
veiligheidsdag
Op het programma stonden verschillende demonstraties. (Foto: Petra van den Bogaard)

HEDEL/BOMMELERWAARD - De eerste editie van de zogeheten Bommelerwaardse Veiligheidsdag trok zaterdag zo'n 4500 bezoekers naar Hedel. De organisatie - die in handen was van brandweerpost Hedel - spreekt van een 'groot succes'.

Waar de Hedelse brandweerpost normaal gesproken iedere vijf jaar een open dag organiseert, werd er anno 2022 voor het eerst flink uitgepakt in de vorm van de Bommelerwaardse Veiligheidsdag. Alle brandweerposten uit de Bommelerwaard waren vertegenwoordigd, er was een hoogwerker uit Waardenburg en ook de ambulance en politie waren van de partij. Dat was mede mogelijk dankzij de samenwerking met de veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Uit beide gemeenten waren ook de gemeenteraden aanwezig.

Publiekstrekker
Nadat Pieter van Maaren - de burgemeester van de gemeente Zaltbommel - de opening had verricht, bood de eerste Bommelerwaardse Veiligheidsdag voor ieder wat wils. Het programma varieerde in activiteiten voor jong en oud. Een grote publiekstrekker waren de demonstraties met betrekking tot hulpverlening en een auto te water. Ook de jeugdbrandweer was populair, mogelijk heeft dit een aantal nieuwe aanmeldingen opgeleverd. Daarnaast waren er een AED-stand, een foto-tentoonstelling, een uitleg over rookmelders en brandgevaar in huis en nog veel meer. 

Doelstelling
De organisatie kijkt met een voldaan gevoel terug op de eerste editie van de Bommelerwaardse Veiligheidsdag: "De doelstelling is ruim behaald om iedereen een kijkje te geven achter de schermen van de hulpverleners. Vanuit post Hedel willen we iedereen bedanken voor het bezoek, maar ook alle medewerkers die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt. De hulpdiensten en alles wat daar mee te maken heeft, zijn zeker op de kaart gezet."

Tags

bommelerwaardse veiligheidsdag