bird
dinsdag 19 maart | 07.14 uur

‘Groene Hoek’ in bibliotheek is ingericht

15-06-2021 11:07
uur
beeld Groene zomer in Bibliotheek Zaltbommel.2
Maaike de Smit (l) van Bibliotheek Zaltbommel en Nelly Mastenbroek van PleegPlantje richten de Groene Hoek in. (Foto: Fotografie Arie Mastenbroek)

ZALTBOMMEL – In de bibliotheek Zaltbommel is een ‘Groene Hoek’ ingericht. Het initiatief is genomen samen met Plantenasiel PleegPlantje.

In de ‘Groene Hoek’ staat naast tijdschriften, boeken en tips ook veel groen. Zo is er de PleegPlantje Stekboom en staan er Pleegplantjes. Dat zijn adoptieplanten met een naam en een verhaal, opgevangen en verzorgd door het plantenasiel met als doel ze weer een nieuw thuis te bieden.

Duurzaamheid
De bibliotheek wil haar bezoekers graag inspireren en motiveren door het delen van kennis over duurzaamheid. Zo ontstond het idee om te brainstormen met het lokale plantenasiel Pleegplantje, dat zich ook hard maakt voor een wereld met minder verspilling.

Groene activiteiten
Het resultaat van deze samenwerking is een rits aan gezamenlijke groene activiteiten tot aan de winter aan toe. Er wordt nu ook voorzichtig nagedacht over een workshop voor kinderen als dat straks weer kan. 

Tags

groene hoek,pleegplantje,bibliotheek zaltbommel