bird
dinsdag 26 september | 22.05 uur

‘Door als vrijwilliger mee te doen, kan zo’n feestweek georganiseerd worden’

29-05-2023 13:05
uur
260523_KeesVerheij
Foto: aangeleverd

 

Kees Verheij (41) is al sinds 2015 vrijwilliger bij de feestweek in Nederhemert. In 2014 deed Kees voor het eerst op zijn fiets mee aan Alpe d’HuZes in Frankrijk.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers geld bijeenbrengen, waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. “Mijn team werd toen super geholpen door de Oranjevereniging, zij doneerden de opbrengst van activiteiten. Vanaf toen ben ik gaan helpen als vrijwilliger. En ook deze keer hebben ze ons weer geweldig gesteund, waarvoor nogmaals dank.”

Aanwas
Ook dit jaar kijkt Kees uit naar de feestweek. “Het begint al in de weken ervoor met het opbouwen, het maaien met de bosmaaier en tijdens de truckshow en truckpulling sta ik achter de bar. Dan zorg ik ervoor dat alles bijgevuld blijft, zodat niemand misgrijpt, waarbij ik de eerste avond als een generale zie, maar tijdens de truckpulling is het net als op de baan vol gas door tot de lichten aan gaan.”

De feestweek kan wel wat extra handen gebruiken. “Wat ik merk is dat er in de loop der jaren helaas ouderen wegvallen, maar er weinig nieuwe aanwas bijkomt en zeker in de jongere doelgroep zouden we wel hulp kunnen gebruiken. Het is dankzij de inzet van vrijwilligers dat we zo’n week kunnen houden, de organisatie kan het niet alleen af.”

Meehelpen
Dit jaar mist Kees een deel van de feestweek, omdat hij weer naar de Alpe d’Huez afreist. Voordat Kees vertrekt helpt hij eerst nog mee met de truckshow. Daarna springt hij gauw in de auto richting Frankrijk. “Ik heb na mijn eerste deelname aan de Alpe d’HuZes altijd gezegd, dat ga ik nog een keer doen.” Dit jaar gaat Kees samen met team Nederhemert/Van Loon. Daarna rijdt Kees ’s nachts weer terug naar Nederland, zodat hij vrijdagavond 2 juni mee kan helpen achter de bar bij de truckpulling.

(Dit verhaal verscheen in de Bommelerwaardgids in een special over de feestweek in Nederhemert)

Tags

Kees Verheij,Feestweek Nederhemert,Alpe d'HuZes