bird
donderdag 18 april | 06.33 uur

'Dolfijnen' hebben eigen plek aan de Zandmeren

12-10-2021 11:31
uur
Door: Britta Alink
dolfijnen1-1
• De kinderen gingen zaterdag al even met de Optimisten het water op. (Foto: Eva de Haas)

KERKDRIEL - De jongste waterscouts van Scouting Sint-Martinus hebben afgelopen zaterdag hun plek aan De Zandmeren in gebruik genomen.

Onder toeziend oog van burgemeester Henny van Kooten en wethouder Jan-Hein de Vreede gingen zij met hun 'Optimistjes' het water op.

(tekst gaat verder onder de foto)

 

Initiatief
"De veertien nieuwe leden zijn officieel geïnstalleerd, met de ouders en anderen die ons geholpen hebben als publiek", vertelt teamleider Marianne van Putten. Samen met schipper Hidde van der Donk van de Zeeverkenners heeft zij het initiatief genomen om de 'Dolfijnen' op te richten.

Wachtlijst
"We hadden een wachtlijst van kinderen die lid willen worden en er is veel interesse voor de waterscouts", legt ze uit. "Met de hulp van onder andere Ondernemersvereniging De Zandmeren en Van Gent Watersport is het gelukt om het voor elkaar te krijgen. Het is een heel leuke locatie waar we veel meer kunnen doen dan alleen maar zeilen."

Zaterdagochtend
De zes zeilbootjes van de Dolfijnen en het volgbootje liggen op het terrein waar ook Waterfeesten.nl gebruik van maakt. In het vaarseizoen kunnen de kinderen hier elke zaterdagochtend terecht. De spullen liggen opgeslagen in containers, maar de scouting hoopt in de toekomst een vast onderkomen in gebruik te kunnen nemen.

Zaltbommel
In de winter zijn de waterscouts actief vanuit het clubhuis aan de Gamerschedijk in Zaltbommel. "Dat clubhuis wordt met tweehonderd leden wel een beetje klein", aldus Marianne. "Ook moeten we op korte termijn gaan investeren in het gebouw. Een tweede locatie bij de Zandmeren zou uitkomst bieden om de groei op te vangen en goed passen bij de regiofunctie van onze scoutinggroep."

www.scouting-zaltbommel.nl

 

Tags

scouting sint-martinus,scouting zaltbommel,dolfijnen