bird
vrijdag 19 april | 04.00 uur

‘Cambium College de Musical’ in de Poorterij

31-05-2022 11:04
uur
Door: Britta Alink
DSC_3906
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - ‘Cambium College de Musical’ is binnenkort te zien in sociaal-cultureel centrum De Poorterij te Zaltbommel.

Aanvankelijk zou het ook een echte live opgevoerde musical zijn, maar door de corona-omstandigheden is het een musicalfilm geworden. De vertoning is vrijdag 3 juni, aanvang 19.00 uur. Voor iedereen toegankelijk.

Onder de bezielende leiding van vier professionals - Natasha van Maanen, Joerie Dekker, Gioia Ouwejan en Ravenna Moscoso - drie eigen kunstdocenten en oud-leerling Valentijn Banga is Cambium College de Musical geschreven, uitgevoerd en opgenomen. Een feest van herkenning voor een ieder die op wat voor manier dan ook verbonden is aan het Cambium College.

Repeteren achter een scherm
Er werken twaalf spelende, zingende en dansende leerlingen mee. Door corona gedwongen om te repeteren achter een computerscherm en zodra het kon op een verantwoorde wijze opnames maken in de school. De speciaal hiervoor samengestelde schoolband bestaat uit zes leerlingen. Zij mochten voor de opnames van de muziek gebruik maken van Studio Cube in Rossum.

Daarnaast is er voor deze productie een speciaal Making Off team samengesteld bestaande uit drie leerlingen die alles achter de schermen hebben vastgelegd. Cambium College de Musical gaat over oud-leerling Jessy, die na 15 jaar op de reünie geconfronteerd wordt met haar oude school. Herinneringen en gevoelens van toen laaien op wanneer zij oog in oog komt te staan met haar klasgenoten uit het verleden.

Broadway-hits
Met herschreven Broadway-hits, verwijzingen naar vorige theaterproducties, zingende leraren en gechoreografeerde showstoppers die door de hele school zijn opgenomen, is Cambium College de Musical een gegarandeerd succes. Kaartjes (4 euro) zijn te koop via: www.de-poorterij.nl

Tags

Musical,Cambium College de musical,de Poorterij