bird
donderdag 11 augustus | 01.32 uur

'Afgeslankt' gezondheidscentrum op locatie American Roadhouse

04-08-2022 12:40
uur
Door: Britta Alink
american
Het terrein van American Roadhouse met op de achtergrond de Portage. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Op het terrein van kart- en bowlingbaan American Roadhouse zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van een gezondheidscentrum en woningen. De daadwerkelijke bouw begint dit najaar.

Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het gebied is al in december 2020 vastgesteld. "De realisatie van het gezondheidscentrum is een zeer moeizaam traject gebleken", schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. "Door de huidige marktomstandigheden met enorme kostenstijgingen was het lang onzeker of Bazalt Wonen de realisatie van het pand op de locatie van het American Roadhouse financieel voor elkaar kreeg. Dit is uiteindelijk gelukt."

Gezondheidscentrum
Een ander onderdeel dat al sinds de start van het project heel lastig was, was de financiering van het gezondheidscentrum. De kosten voor onder andere installaties en wanden kwamen fors hoger uit dan de huurders konden dragen. 

Afgeslankte vorm
Dat heeft er volgens het college toe geleid dat een huisarts en de fysiotherapie besloten hebben niet meer mee te doen met het gezondheidscentrum. "De consequentie is dat het gezondheidscentrum wel door gaat, maar in afgeslankte vorm", aldus het college. "Concreet betekent dit dat op de begane grond het JBZ, de apotheek en twee huisartsen komen. In het originele plan stond dat er naast de polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de apotheek drie huisartsen zouden komen. Ook zouden een fysiotherapeut, een podotherapeut en een psycholoog er een ruimte betrekken.

Tien extra appartementen
Op de eerste verdieping, waar oorspronkelijk ook het gezondheidscentrum zou zitten, komen nu tien extra appartementen." De bouw verloopt in vier fases. In de eerste fase worden het gezondheidscentrum met daarin onder andere de polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, 54 woonzorgappartementen voor Santé Partners gerealiseerd. Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een intensieve zorgvraag. Ook de bouw van 54 vrije sector appartementen gebeurt in de eerste fase. 

Als deze appartementen er allemaal staan, dan volgen de volgende fases: 25 sociale huurappartementen, 23 koopappartementen en 16 koopwoningen.

Directeur-bestuurder Gerrit Breeman van Bazalt verwacht dat de bouw van de eerste fase dit najaar van start gaat. Mensen die een appartement willen huren of kopen in het nieuwe complex raadt hij aan de website van Bazalt en Bouwlinie in de gaten te houden.

 

 

 

Tags

bazalt,american roadhouse