over ons | adverteren | sitemap | contact

Afsluiting Koningin Wilhelminaweg voor autoverkeer


volg de omleidingsroute


Deel deze pagina

Vanwege werkzaamheden op de Koningin Wilhelminaweg (KW-weg) tussen het viaduct A2 en het spoorviaduct is dit deel van de weg tijdelijk afgesloten voor alle autoverkeer. Deze situatie zal naar verwachting tot en met maart duren. De afsluiting is noodzakelijk voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Eenrichtingverkeer en scheiding auto / fiets bleek onvoldoende
Maandag 20 januari was op de KW-weg tussen het viaduct A2 en het spoorviaduct eenrichtingsverkeer ingesteld. De eerste dagen na de instelling van het eenrichtingverkeer bleek dat aanvullende maatregelen nodig waren voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

De aannemer heeft op 21 januari een betere scheiding aangebracht zodat het voor fietsers en automobilisten duidelijker is waar ze moeten rijden. Helaas bleken deze maatregelen niet voldoende om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Daarom hebben we in overleg met de politie besloten dit deel van de Koningin Wilhelminaweg af te sluiten.

Station vanaf de stad wel bereikbaar voor:
Vanwege de afsluiting van de KW-weg tussen het viaduct A2 en het spoorviaduct is het station vanaf de stad station alleen bereikbaar voor fietsers, voetgangers, en buurtbussen. Houthandel Van den Bosch is ook gewoon bereikbaar.

Station vanaf de stad niet bereikbaar voor:
Voor de rest van het verkeer is dit deel van de Koningin Wilhelminaweg helemaal afgesloten, zij kunnen gebruik maken van omleidingroutes. Met de hulpdiensten zijn speciale afspraken gemaakt over bereikbaarheid. Zij kunnen door het werkvak heen en de bereikbaarheid is daarmee gegarandeerd.

Volg de omleidingsborden!
Automobilisten afkomstig uit de stad of de Van Heemstraweg West, kunnen niet over de Koningin Wilhelminaweg richting het station. Zij kunnen via de N322 via de Wildemanweg het station bereiken. Verkeer uit de richting Rossum (en bedrijventerreinen De Wildeman en De Ooijk), met bestemming Zaltbommel, kan de stad bereiken via de N322, Steenweg of Hogeweg. Vracht- en landbouwverkeer met bestemming Veiling, en automobilisten richting Veiling en het P+R terrein tegenover het station worden met borden omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft het station in beide richtingen bereikbaar.

Verkeersregelaars leiden de situatie
De situatie wordt geleid door verkeersregelaars. Politie en BOA’s controleren streng of de nieuwe situatie nageleefd wordt.

Toegangsweg kan weer 40 jaar mee
De KW-weg tussen het viaduct A2 en het spoorviaduct krijgt onder meer nieuwe riolering en openbare verlichting. Deze zijn aan het einde van de levensduur en daarom zijn de werkzaamheden puur noodzakelijk. Ook komt er een rotonde bij het stationsplein, waardoor de verkeerssituatie voor iedereen een stuk veiliger wordt. Doordat de KW-weg een toegangsweg van Zaltbommel is, ontstaat overlast. Helaas is dat onvermijdelijk, maar de werkzaamheden zijn nodig om straks weer een weg te hebben die weer 40 jaarmee kan.

Datum
24 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer Van Daalen van de gemeente Zaltbommel op telefoonnummer 14 0418. Een e-mail kunt u sturen naar info@zaltbommel.nl. U kunt tijdens kantooruren ook bellen met aannemer Van Gelder. Vraag dan naar de heer Van den Hoek. Het telefoonnummer is (0413) 25 58 50. Het e-mailadres is zkws@vangelder.com

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 4 januari 2014: KW-weg deels tijdelijk eenrichtingsverkeer
Nieuws, 10 oktober 2013: Komende weken verkeershinder rondom Station Zaltbommel
Nieuws, 21 juni 2013: Uitstel informatieavond Koningin Wilhelminaweg en Stationsplein
Uitgelicht
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden