over ons | adverteren | sitemap | contact

Acteurs en muzikanten gevraagd voor Tour de Waal


Deel deze pagina

Op 5 mei 2017 organiseert de Stichting BOL voor de vierde keer op rij een groots 5 mei evenement om de vrijheid te vieren: de Tour de Waal. Met leuke fietsroutes en extra veerverbindingen. Voor het theatergedeelte zijn ze op zoek naar (amateur-)acteurs en muzikanten.

Vuurplaatsen en feestelijke activiteiten
Dit jaar komen er vijf ‘vuurplaatsen’ en veldovens aan de Waal (o.a. bij Gameren, Heerewaarden, Heesselt en Hellouw). Op deze vuurplaatsen zullen allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden. Zo zullen er parachutisten springen, er worden broodjes gedropt en de dorpelingen organiseren zelf allerlei festiviteiten.

Verhalen over vluchten naar vrijheid
Naast de aandacht voor WOII zal er dit jaar ook aandacht zijn voor mensen die vanuit een oorlogssituatie gevlucht zijn naar de vrijheid. In dit kader zijn en worden met name vluchtelingen uit Syrië geïnterviewd.

Theater op elke vuurplaats
Vanuit deze vluchtverhalen maakt de Vlaamse scenarioschrijver Peter de Graeff een universeel verhaal over vluchten. Het wordt een verhaal dat door iedereen wordt herkend en dat mensen raakt. Dit verhaal is de basis voor een monoloog, die meerdere keren wordt uitgevoerd op vijf vuurplaatsen. Het optreden duurt maximaal 10 minuten. Het verhaal wordt omlijst door muziek. Op elke vuurplaats zijn daarvoor drie acteurs nodig en één of twee muzikanten.

Acteurs gezocht!
Stichting BOL zoekt 15 acteurs (man/vrouw/jong/oud) die dit verhaal willen vertellen, plus vijf of meer muzikanten. In een team zitten meerdere acteurs zodat ze elkaar kunnen afwisselen. Misschien overbodig om te zeggen dat dit geen professionele acteurs hoeven te zijn, maar mensen die het leuk vinden om dit te doen en niet bang zijn om op te treden.

Er komen vijf teams, bestaande uit (minimaal) drie acteurs en één of twee muzikanten. De acteurs worden begeleid door regisseur Jur van der Lecq van de Theateropleiding in Tilburg.

Reacties naar: Saskia Weddepohl, sweddepohl@advries.nl, mobiel 0620611722.
Meer info: www.beeldvanoranjelinten.nl.
Reacties naar:
Saskia Weddepohl, sweddepohl@advries.nl, mobiel 0620611722

Meer info:
www.beeldvanoranjelinten.nl.
Datum
30 januari 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat betekent het om weg te moeten vluchten uit oorlogsgeweld?

Wat betekent het om huis en haard te moeten verlaten en opnieuw te moeten beginnen in een vreemd land?

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden