over ons | adverteren | sitemap | contact

Aardbeienkas van ruim 28 hectare in Zuilichem


Deel deze pagina

Als de plannen doorgaan komt er een aardbeienkas van 'Dutch Berries BV', van ruim 28 hectare in Zuilichem. Om de bouw mogelijk te maken wordt een perceel van 37 hectare vrijgemaakt. Om een voorstelling te maken: dat is een gebied even groot als 74 voetbalvelden.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Uilkerweg en de Mertstraat in Zuilichem. De oostelijke en westelijke randen van het plangebied worden benut voor de plaatsing van waterbassins (eventueel met zonnepanelen). Het kantoor, de kantine, de loods en het ketelhuis bevinden zich aan de zijde van de Uilkerweg. De nieuw te bouwen kasgebouwen hebben een oppervlakte van totaal 28,1 hectare netto kas (fase 1). Uiteindelijk wordt het gehele bedrijf, inclusief de 9,2 ha van fase 2, 37,4 ha groot.

Wijziging bestemmingsplan - Procedure gestart
De vestiging van een kassencomplex met een dergelijke omvang past niet in de huidige bestemmingsplannen. Daarvoor is een wijzigingsprocedure nodig. De Provincie Gelderland is gestart met de procedure en heeft vanaf 26 oktober het plan ter inzage gelegd.

Het plan inzien en reageren?
Het wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 2a met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 oktober 2017 tot en met 6 december 2017 ter inzage:
  • bij de provincie Gelderland te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur;
  • bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel.
  • op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer: NL.IMRO.9925.WPUilkerweg2a-ONT1 en digitaal op www.zaltbommel.nl, onder 'bestemmingsplannen”.

Zienswijze indienen:
U kunt dit uitsluitend doen op de volgende wijze:
  • per post: Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van “zienswijze wijzigingsplan Uilkerweg 2a” en “zaaknummer 2017-009611”;
  • per E-mail: post@gelderland onder vermelding van “zienswijze wijzigingsplan Uilkerweg 2a” en “zaaknummer 2017-009611”.
  • mondeling: neem hiervoor contact op met projectondersteuner mevr. W. van Tilburg voor het maken van een afspraak. Zij is bereikbaar onder nummer 06 8112 6655.
DOCUMENTEN >
PROCEDURE >
INFORMATIE >

Datum
30 oktober 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

PIP en herstructurering
De provincie is van mening dat een dergelijk kassenbedrijf past binnen het Provinciaal Inpassings Plan (PIP) en de plannen voor herstructurering van de glastuinbouw in de Bommelerwaard. In de bestaande intensiveringsgebieden was 37 hectare grond beschikbaar is. Vandaar dat er is gekozen om het 'reserveconcentratiegebied Zuilichem-zuidoost'aan te spreken.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden