over ons | adverteren | sitemap | contact

Aanstormend toptalent op de vleugel


Deel deze pagina

Anastasia Koshuskho
Anastasia Koshuskho, opkomend pianotalent uit Oekraïne, speelde zondag 17 januari in het Stroomhuis werkelijk de sterren van de hemel. Ook de andere optredens waren van uitmuntende kwaliteit.

‘Schilderijen van een tentoonstelling’

Het beroemde stuk van de Russische componist Modest Mussorgsky, nu niet op een cd’tje, maar weergaloos en vol passie gespeeld door Anastasia Koshuskho, opkomend pianotalent uit Oekraïne. Het was de eerste aflevering van de nieuwe serie ‘Rivierenland Klassiek’ en de theaterzaal van het cultureel centrum in Neerijnen was opnieuw geheel uitverkocht.

Nieuwe vleugel
Wat meehielp is de vleugel die Stroomhuis onlangs speciaal voor deze concertserie op de zondagmiddag heeft aangeschaft. Nu kwamen de warme bastonen in contrast met de vingervlug en vederlicht te spelen hoge noten in deze suite van Mussorgsky ten volle tot hun recht. Koshuskho was overigens niet de enige die deze zondagmiddag in Neerijnen speelde.

Fluiten naar het hiernamaals
Daarvoor bracht fluitiste Linda van de Spaa een prelude. Een van de beide prachtige stukken die zij speelde was ‘Mei’, van de Japanse componist Kazuo Fukushima. Dat was heel spiritueel, naar zij ook zelf toelichtte: contact met het hiernamaals. Want, zei ze: ‘In Japan is de fluit een instrument om met doden te communiceren’. In haar bijna als een theaterstuk gebrachte spel wist ze de meest bijzondere vibraties ten gehore te brengen.

Formule: koffie bij de piano
Het hoge muzikale niveau in Neerijnen – prima gepresenteerd door de eveneens talentvolle Isaure Vorstmann -- is mede mogelijk door de nauwe samenwerking van Stroomhuis met de succesvolle formule ‘Koffie bij de piano’ die al tien jaar lang in Den Bosch zulke concerten organiseert. Ook muziekpodia in plaatsen als Vught, Geertruidenberg en Waalwijk doen daaraan mee. Elders in Nederland vindt dit initiatief inmiddels eveneens navolging. Door de vele locaties worden de jonge musici (en presentatoren) geholpen bij de start van hun carrière. Maar tegelijk maakt het publiek, nu in Neerijnen, intensief kennis met dit aanstormende, veelal internationale toptalent.

Volgende concert Rivierenland Klassiek
Op zondag 21 februari om half drie is er weer een concert. Maar kom niet te laat, want het wordt vast weer tjokvol. Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl
Datum
18 januari 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden