over ons | adverteren | sitemap | contact

Aanstormend toptalent op de vleugel


Deel deze pagina

Anastasia Koshuskho
Anastasia Koshuskho, opkomend pianotalent uit Oekraïne, speelde zondag 17 januari in het Stroomhuis werkelijk de sterren van de hemel. Ook de andere optredens waren van uitmuntende kwaliteit.

‘Schilderijen van een tentoonstelling’

Het beroemde stuk van de Russische componist Modest Mussorgsky, nu niet op een cd’tje, maar weergaloos en vol passie gespeeld door Anastasia Koshuskho, opkomend pianotalent uit Oekraïne. Het was de eerste aflevering van de nieuwe serie ‘Rivierenland Klassiek’ en de theaterzaal van het cultureel centrum in Neerijnen was opnieuw geheel uitverkocht.

Nieuwe vleugel
Wat meehielp is de vleugel die Stroomhuis onlangs speciaal voor deze concertserie op de zondagmiddag heeft aangeschaft. Nu kwamen de warme bastonen in contrast met de vingervlug en vederlicht te spelen hoge noten in deze suite van Mussorgsky ten volle tot hun recht. Koshuskho was overigens niet de enige die deze zondagmiddag in Neerijnen speelde.

Fluiten naar het hiernamaals
Daarvoor bracht fluitiste Linda van de Spaa een prelude. Een van de beide prachtige stukken die zij speelde was ‘Mei’, van de Japanse componist Kazuo Fukushima. Dat was heel spiritueel, naar zij ook zelf toelichtte: contact met het hiernamaals. Want, zei ze: ‘In Japan is de fluit een instrument om met doden te communiceren’. In haar bijna als een theaterstuk gebrachte spel wist ze de meest bijzondere vibraties ten gehore te brengen.

Formule: koffie bij de piano
Het hoge muzikale niveau in Neerijnen – prima gepresenteerd door de eveneens talentvolle Isaure Vorstmann -- is mede mogelijk door de nauwe samenwerking van Stroomhuis met de succesvolle formule ‘Koffie bij de piano’ die al tien jaar lang in Den Bosch zulke concerten organiseert. Ook muziekpodia in plaatsen als Vught, Geertruidenberg en Waalwijk doen daaraan mee. Elders in Nederland vindt dit initiatief inmiddels eveneens navolging. Door de vele locaties worden de jonge musici (en presentatoren) geholpen bij de start van hun carrière. Maar tegelijk maakt het publiek, nu in Neerijnen, intensief kennis met dit aanstormende, veelal internationale toptalent.

Volgende concert Rivierenland Klassiek
Op zondag 21 februari om half drie is er weer een concert. Maar kom niet te laat, want het wordt vast weer tjokvol. Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden