over ons | adverteren | sitemap | contact

Aannemer gestart met herinrichting Tijningenplas


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Begin januari begon de aannemer met het werk bij de Tijningenplas. Het hele gebied krijgt een opknapbeurt en er komen nieuwe voorzieningen. Er worden veel verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Machines rijden af en aan. Om het werk snel en veilig te kunnen doen, sluiten we de wandelpaden af tot en met eind maart. Daarna kunt u weer een rondje lopen rond de plas.

Zwemwater
De werkzaamheden zijn onder andere een voorbereiding om de plas aan te laten wijzen als officieel zwemwater. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de plas aan als officieel buitenzwemwater.

De werkzaamheden
Als eerste zijn de groen- en grondwerkzaamheden aan de beurt. Hierna plaatsen we de speeltoestellen, de hekwerken en de verlichting. Om de plas te kunnen gebruiken als zwemplas leggen we twee strandjes en een ligweide aan. Hiervoor verwijderen we de bomen die de aanleg van het strand en weide onmogelijk maken. De werkzaamheden duren tot en met eind april.

Hondengebied
Het gebied ten zuiden van de begraafplaats verandert in een honden losloopgebied. Hier leggen we een pad aan. Er komt een hek omheen, met een ren voor puppy’s en er komt een groter losloopgebied met speeltoestellen.

Beplanting, verlichting en speelvoorzieningen
De wal aan de zuidzijde trekken we door naar het oosten. We voorzien de wal van insectenvriendelijke beplanting. Ook komt er verlichting om de plas, een beachveld, een trimparcours en een vlot in het water. Voor de theetuin van De Harmonika komt er een terras in de groenstrook ten noorden van de plas. De steiger in de noordwesthoek wordt vernieuwd.
Datum
18 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden