over ons | adverteren | sitemap | contact

Aannemer gestart met herinrichting Tijningenplas


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Begin januari begon de aannemer met het werk bij de Tijningenplas. Het hele gebied krijgt een opknapbeurt en er komen nieuwe voorzieningen. Er worden veel verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Machines rijden af en aan. Om het werk snel en veilig te kunnen doen, sluiten we de wandelpaden af tot en met eind maart. Daarna kunt u weer een rondje lopen rond de plas.

Zwemwater
De werkzaamheden zijn onder andere een voorbereiding om de plas aan te laten wijzen als officieel zwemwater. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de plas aan als officieel buitenzwemwater.

De werkzaamheden
Als eerste zijn de groen- en grondwerkzaamheden aan de beurt. Hierna plaatsen we de speeltoestellen, de hekwerken en de verlichting. Om de plas te kunnen gebruiken als zwemplas leggen we twee strandjes en een ligweide aan. Hiervoor verwijderen we de bomen die de aanleg van het strand en weide onmogelijk maken. De werkzaamheden duren tot en met eind april.

Hondengebied
Het gebied ten zuiden van de begraafplaats verandert in een honden losloopgebied. Hier leggen we een pad aan. Er komt een hek omheen, met een ren voor puppy’s en er komt een groter losloopgebied met speeltoestellen.

Beplanting, verlichting en speelvoorzieningen
De wal aan de zuidzijde trekken we door naar het oosten. We voorzien de wal van insectenvriendelijke beplanting. Ook komt er verlichting om de plas, een beachveld, een trimparcours en een vlot in het water. Voor de theetuin van De Harmonika komt er een terras in de groenstrook ten noorden van de plas. De steiger in de noordwesthoek wordt vernieuwd.
Datum
18 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden