over ons | adverteren | sitemap | contact

Aangepaste dienstverlening tijdens de feestdagen


Deel deze pagina

Iedereen is druk om de feestdagen gezellig en veilig te laten verlopen. Ook de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Tijdens de laatste dagen van het jaar is de dienstverlening hier en daar aangepast en gelden er bijzondere regels. Een overzicht:

Openingstijden gemeentehuis Maasdriel en Zaltbommel
Op donderdag 24 en 31 december 2015 zijn de balies geopend tot 12.30 uur. Het gemeentehuis sluit om 14.30 uur. Op 25 december en op 1 januari zijn beide gemeentekantoren gesloten. Op 4 januari zijn beide kantoren weer geopend vanaf 09:00 uur. Gemeente Zaltbommel is op woensdag 16 december telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur.

Beperkte openstelling politiebureaus De Waarden
De politiebureaus in De Waarden respectievelijk Tiel, Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg zijn tijdens de feestdagen, op 25, 26 en 31 december 2015 en op 1 januari 2016, gesloten. Natuurlijk is de politie normaal aan het werk en reageert daar waar nodig op incidenten.

Openingstijden milieustraten rond de feestdagen
Op oudejaarsdag 31 december sluit de milieustraat in Zaltbommel om 15.00 uur. Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de milieustraat gesloten. Op de overige dagen in week 52 en 53 is de milieustraat gewoon open.

Containers en afvalbakken
Om vernielingen te voorkomen is het helaas nodig om tijdelijk afvalbakken af te sluiten of te verwijderen. Op de winkelpleinen en in de dorpen en het buitengebied worden de afvalbakken weggehaald om in de eerste twee weken van 2016 weer terug te komen. Ook hondenpoepbakken worden tijdelijk dicht gemaakt.

Containers Avri
Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel af. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open. De dagen waarop Avri afval ophaalt kan rondom de feestdagen anders zijn dan normaal. Weten wanneer Avri uw container leegt? Kijk op uw afvalkalender voor de juiste informatie. Uw digitale afvalkalender bekijkt u op www.avri.nl of via de gratis app. Zet uw containers en/of zakken voor plastic verpakkingen pas aan de straat op de ophaaldag.

Afsteken en opruimen vuurwerk
Vuurwerk mag worden afgestoken op 31 december van 18.00 uur tot 02.00 uur. Het afsteken van vuurwerk is verboden binnen een straal van 50 meter van kerken, begraafplaatsen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en woonzorgcentra. Ruim na de jaarwisseling vuurwerkresten op. Dit voorkomt rommel en ongelukken met kinderen die op straat vuurwerk vinden dat niet goed is afgegaan.

Openingstijden horeca
In de nacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 mogen horeca-inrichtingen tot 06.00 uur geopend blijven voor publiek.

Oliebollen bakken? Breng het vet naar de gele kliko!
Voorkom verstoppingen, spoel vet niet door de gootsteen of het toilet. Ook oliebollenvet mag, net als gebruikt frituurvet, naar de speciale gele kliko bij een van de inzamelpunten. Tip: giet het afgekoelde gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles.

Kerstbomen
In Maasdriel worden kerstbomen niet huis-aan-huis opgehaald. Dit jaar zijn er in de gemeente diverse mogelijkheden om de kerstboom als afval aan te bieden.
1. Kerstbomen kunt u gratis afleveren bij de milieustraat in Zaltbommel.
2. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container. Let er op dat het deksel van de container nog dicht kan.
3. U kunt op 6 januari uw kerstboom gratis deponeren in speciale containers van AVRI. De locaties voor het verzamelen van kerstbomen zijn dit jaar:

• Rossum / Hurwenen / Alem
Parkeerplaats bij het voetbalveld in Rossum (Maarten van Rossumstraat 6)

• Heerewaarden
Parkeerplaats bij het voetbalveld in Heerewaarden (Langestraat 36)

• Kerkdriel / Velddriel / Hoenzadriel
Parkeerplaats bij het voetbalveld in Kerkdriel (Ipperakkeren 2)

• Hedel
Parkeerplaats bij het voetbalveld in Hedel (Winkelseweg 2)

• Ammerzoden / Well / Wellseind
Parkeerplaats bij het voetbalveld in Ammerzoden (Heiligenweg 2)
Uitgelicht
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden