?> 5e Singelcross Zaltbommel, 1e lustrum! - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

5e Singelcross Zaltbommel, 1e lustrum!


Deel deze pagina

Op zondag 31 januari 2016 organiseert loopgroep de Zaltbommel DutchRunners voor de 5e keer de Zaltbommelse Singelcross en de 2e Kids’Cross.

Een schitterende, uitdagende crossloop over een parcours van 3,2 km wordt uitgezet over de Singelwal en langs de kanonnen van Zaltbommel. Het onverharde parcours kan 1, 2 of 3 keer gelopen worden. Het inschrijven voor deelname is in de zogenaamde Kindertuin, waar vandaan ook om 10:30 uur gestart wordt. Elke afstand start apart.

In verband met de 1e Lustrumeditie van de Singelcross zal er dit jaar een professionele tijdwaarneming aanwezig zijn. De Singelcross is voor jong (vanaf 12 jaar) en oud toegankelijk. We streven naar een maximale diversiteit aan deelnemers. Het aantal deelnemers voor de Singelcross is dit jaar gemaximeerd op 400 deelnemers. Vol = vol en daarom wordt er geadviseerd gebruik te maken van de voorinschrijving die vanaf 1 december mogelijk is.

De Singelcross kan uitstekend gebruikt worden als voorbereiding op de 2e competitiehelft van de lokale voetbal- en hockeyteams. Ook de sportklassen van het Cambium zullen dit jaar weer met meer dan 50 leerlingen deelnemen. Meedoen is belangrijker dan winnen.
De centrale warming up is in de Kindertuin om 10:50uur, burgemeester Albert van den Bosch geeft om 11:00uur het startsein van de Singelcross.

2e Kids’Cross
De Kids’Cross zal voorafgaand aan de Singelcross georganiseerd worden. Het parcours van de Kids’Cross loopt over een afstand van 700 meter en wordt georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit jaar kan er gekozen worden voor 1 (700m) of 2 (1400m) rondjes. Er is een gezamenlijke warming-up voor de kinderen om 10:15u in de Kindertuin. Het startschot van de Kids’Cross wordt om 10:20uur door burgemeester Albert van den Bosch gegeven. Het parcours leidt om de muziekkapel. Ook de prestaties van de deelnemers aan de Kids’Cross wordt via een professionele tijdwaarneming gemeten. Om de veiligheid en het plezier van de deelnemende kinderen te waarborgen is de deelname beperkt tot 100 deelnemers (enkel en alleen bij wijze van VOORINSCHRIJVING VOL=VOL). Als ze hun voornaam bij de voorinschrijving ook goed invullen dan komt deze op hun startbewijs te staan; net als bij de grote marathons. Zo kunnen de toeschouwers de lopers aanmoedigen.

Starttijd Kidscross 10.20h
Deelnemers kunnen hun auto gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Beersteeg.
Er staan 20 vrijwilligers klaar om de deelnemers veilig over het parcours te laten bewegen en na afloop te voorzien van drinken en een gezonde consumptie.

Op zondag 27 december 2015 zal er bij voldoende belangstelling een verkenningsronde worden gelopen. Start is om 10:00 uur in de Kindertuin. Aanmelden kan via pieter.elias@upcmail.nl.

KOSTEN en deelname Singelcross:
Voorinschrijving kan tot en met 17 januari 2016 voor € 5,00.
Inschrijven op de dag zelf: € 8,00.
Inschrijven Kids’Cross alleen met voorinschrijving: € 3,00.

Promotiefilm Singelcross 2016 van Ron Slot op Vimeo.

 
Datum
12 december 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

GOEDE DOEL:
een deel van de opbrengst van de Singelcross en Kids’Cross gaat naar het GOEDE DOEL. Dit jaar zorgen de Zaltbommel DutchRunners ervoor dat ouderen in één of meerdere verzorgingstehuizen binnen de Bommelerwaard een serie op hen gerichte workshops krijgt in MINDFULL BEWEGEN.
Deze workshops zullen worden gegeven door een professional. Bij inschrijving krijgen de deelnemers de mogelijkheid een extra donatie te doen aan dit goede doel.

De Zaltbommel DutchRunners (ZDR) is een initiatief van een aantal enthousiaste lopers uit Zaltbommel. Zij zijn in mei 2011 gestart om de enthousiaste hardlopers uit de omgeving van Zaltbommel de mogelijkheid te bieden om als DutchRunner hardlooptechniek te krijgen van een gediplomeerd KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie)-looptrainer. Inmiddels heeft de ZDR drie KNAU trainers.

De Zaltbommel DutchRunners is een belangeloze loopgroep met als doel verstandig en met plezier hardlopen. Per juli 2014 is de loopgroep de Stichting de Zaltbommel Dutchrunners geworden.

Inmiddels is de loopgroep ruim 60 leden groot en is er een gedwongen ledenstop ingesteld. Dit is gedaan omdat de ZDR op openbare weg traint en voor veiligheid en kwaliteit gaat. Indien men geïnteresseerd is om lid te worden dan wordt men op de wachtlijst geplaatst. Zodra er ruimte ontstaat krijgt men een uitnodiging om deel te nemen aan een proeftraining.
Elke dinsdagavond, het hele jaar door, wordt er om 19.30h verzameld op de markt in Zaltbommel en vandaar wordt een intensieve looptraining gegeven van ongeveer 90 minuten op een nader te bepalen, wisselende, locatie.

Het is duidelijk dat er in Zaltbommel behoefte bestaat aan een echte loopgroep waarbij men getraind wordt in het efficiënter, blessurevrij en met plezier te lopen.

De SINGELCROSS is het eerste crossloop evenement dat in Zaltbommel wordt georganiseerd en we verwachten elk jaar zo’n 250 tot 500 deelnemers aan het evenement.
De 1e ,2 e, 3 e, en 4e editie hadden respectievelijk 278, 276, 305 en 415 deelnemers.

Naast de Singelcross organiseert de Zaltbommel DutchRunners ook de MidZomerNacht Halve Marathon elk jaar op 21 juni om 21h, met een verrassing voor de 21e finisher ;).

Meer informatie is te vinden op www.singelcross.nl / www.zaltbommeldutchrunners.nl
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden