over ons | adverteren | sitemap | contact

47 Graden en toch kippenvel


Jarno Boutkam haalt zilveren medaille op 'kleine Olympische Spelen'


Deel deze pagina

Jarno Boutkam toont trots zijn zilveren medaille
Jarno Boutkam toont trots zijn zilveren medaille
BRAKEL/BEOGRAD - Over belangstelling van de pers heeft Jarno Boutkam niet te klagen. De jeugdige atleet uit Brakel is de laatste weken niet weg te slaan uit de sportkaternen. En terecht: na zijn nationale titel in juli pakte hij bij het European Youth Olympic Festival in Belgrado een fraaie zilveren plak op zijn favoriete onderdeel: de 400 meter horden.

Een week na thuiskomst zit Jarno nog na te genieten in de tuin van zijn ouderlijk huis in Brakel. "Superleuk om mee te maken," zegt hij over het EYOF. "Het is echt de Olympische Spelen in het klein. Compleet met openingsceremonie, Olympische vlam, de voorstelling van de atleten in het stadion en een toespraak van Jacques Rogge. Die opening op zich was al een hele belevenis."

Het verblijf in de Servische hoofdstad was niet geheel zonder hindernissen. "Al meteen werd mijn telefoon gejat. Balen, want zie dat maar eens uit te leggen in een land waar niemand Engels spreekt." De voorrondes werden gelopen onder tropische omstandigheden: het kwik steeg tot 47 graden! "Je moest niet met blote voeten over de baan lopen, want dan kreeg je meteen brandblaren. Maar ik vond de hitte niet zo erg, hoor. Ik ben altijd een mooi-weerloper geweest." De series haalde Jarno met de hakken over de sloot, omdat hij in de sterkste groep was ingedeeld. Maar de finale was gehaald.

Tijdens die finale was het 'afgekoeld' tot 40 graden. Jarno: "Net voor mijn race had de Nederlandse Leonie Schilder goud gehaald op de 400 horden bij de meisjes. Een geweldige opsteker voor het Nederlandse kamp. 'Nu jij, Jarno' zei ze, maar ik had zelf niet zoveel vertrouwen in een goede afloop. Ik startte in de slechtste baan en had totaal geen spanning op mijn benen. Voor mijn idee liep ik dan ook slecht, niet geconcentreerd. Ik hoorde zelfs de Duitser op baan 6 de horde raken. Uiteindelijk kwam ik toch als vierde uit de bocht." Op de tribune hielden vader John en moeder Ineke Boutkam de adem in. De vierde plaats is de meest ondankbare positie. Maar in de laatste meters wist Jarno toch nog twee concurrenten te verschalken: tweede! En ook nog in een weergaloze tijd: 52,98 seconden. Anderhalve seconde onder zijn PR en de tweede tijd ooit door een Nederlandse junior gelopen. "Mijn trainer kon het haast niet geloven: als achtste geplaatst en dan op zo'n manier een medaille pakken!"

Na de euforie van deze prestatie kreeg Jarno's verblijf nog een verrassende wending. "Toen ik die avond in bed lag kreeg ik opeens veel pijn. Mijn rechterbeen bleek twee keer zo dik geworden, mijn enkel was niet meer te zien. Ik bleek net voor de finale gestoken te zijn door een insect. En die insectenbeet begon enkele uren na de wedstrijd te ontsteken. Ik heb kortom ontzettend mazzel gehad dat ik die finale kon lopen, want een dag later kon ik alleen nog maar strompelen. Thuis in Nederland kreeg ik meteen 10 dagen antibiotica voorgeschreven. Maar goed, misschien moet ik me de volgende finale nog maar eens laten steken, als dit het resultaat is!"

Jarno wordt inmiddels gesteund door de stichting Coranje Atletiekvrienden, opgericht door vader John. "Dat er ineens zo'n stuk van mijn PR afgaat, zegt wel dat ik nog niet aan mijn plafond zit. Ik wil dan ook graag naar de 'echte' Olympische Spelen. Beijing komt volgend jaar nog te vroeg, maar Londen 2012 moet te doen zijn!"
Wat:
Interview Jarno Boutkam
Waar:
Brakel
Wanneer:
3 augustus 2007
Tekst:
Jan van den Berg
Datum
3 augustus 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden