over ons | adverteren | sitemap | contact

240 km wandelen tegen burn-out en stress


Sponsorloop


Deel deze pagina

Steeds meer mensen lopen vast. Dat was de aanleiding voor Hans Heerdt om zich als vrijwilliger in te zetten en te starten met een sponsorloop van 240 km. Zijn doel is eenvoudig: sponsorgeld binnenhalen voor de Stichting Het Pad.nu.

Hans heeft een passie voor de natuur en ziet het als zijn missie om mensen weer te verbinden met die natuur. Daarom struint hij vanaf 6 mei 2017 in 11 dagen 240 km met de rivier, het water, aan zijn rechterhand dwars door Nederland van Millingen aan de Rijn naar het Vrijheidsduin bij Ouddorp aan Zee.

Het goede doel: Het Pad
Het Pad neemt mensen met psychische klachten mee om hun eigen pad naar herstel weer te ontdekken, om al struinend door de ruige riviernatuur, met de rivier als blauwe draad, de batterij weer op te laden. Meerdaags struinen langs het water, alleen of soms met hulp van professionele begeleiding, is daarvoor hèt medicijn.

Ben jij solidair en wil je Het Pad steunen?
Dat kan als particulier, maar ook als bedrijf, door te sponsoren of door een of meerdere dagen mee te wandelen, samen met mij of gewoon alleen. Meld je dan aan op: www.hetpad.nu/sponsorloop-het-pad. Ik ontmoet je graag op Het Pad. Hans Heerdt

De oorzaak: een opeenstapeling van 'te veel'
Je kent vast wel iemand in jouw omgeving, een familielid, vriend/vriendin, collega of andere dierbare die er ‘doorheen’ zit en last heeft van een burn-out of stress. Wat de aanleiding ook is, vaak zijn deze psychische klachten er omdat er gewoon een opeenstapeling is van ‘te veel’.

Batterij leeg
Te veel werk, te veel zorgen, te veel problemen, te veel stress, te veel zaken die de balans verstoren. Zo’n overvolle ‘agenda’ van allemaal dagelijkse dingen in privé- of werksfeer kunnen er dan de oorzaak van zijn dat ‘de batterij’ leeg is.

Werkgerelateerd
Steeds vaker is zo’n burn-out werk gerelateerd doordat b.v. het bedrijf of de organisatie moet reorganiseren met als gevolg dat werknemers steeds meer of liever gezegd te veel op hun bordje krijgen waardoor het mis gaat.

Eén op de acht heeft er last van
Eén op de acht werknemers heeft momenteel te maken met burn-out of stress op het werk en dat percentage stijgt helaas nog steeds! Maar ook problemen in de privésfeer, al of niet veroorzaakt door het werk, kunnen ervoor zorgen dat er psychische klachten ontstaan. De arts heeft vaak niet een kant en klare oplossing voor deze problematiek en zal meestal medicatie voorschrijven om het voor de ‘patiënt’ te verlichten.

Aangetoond positief effect van wandelen
Maar er is licht aan de horizon, want uit recentelijk onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen is aangetoond dat er een natuurlijk medicijn is om deze psychische problemen te lijf te gaan. Wij zijn als mens onderdeel van de natuur, maar door de eeuwen heen zijn we steeds verder van onze natuurlijke habitat , de natuur, verwijdert. En juist in die natuur kunnen we weer in balans komen om zo het verstoorde evenwicht te herstellen door mee te bewegen met het ritme en de energie van de natuur.
Datum
23 maart 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Sponsorloop 6 mei 2017:

'Help jouw dierbaren uit hun burn-out of stress’
Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden