over ons | adverteren | sitemap | contact

2110 kilo zwerfafval opgeruimd door Maas- en Waaljutters


Deel deze pagina

KERKDRIEL - 150 Maas- en Waaljutteres verzamelden op 20 okober 2110 kilo afval in de gemeente Maasdriel. Ook Wethouder van Hoften stak de handen uit de mouwen, samen met toneelvereniging Van Alles Wa. In ruil voor hun inzet kregen de jutters een vergoeding om hun verenigingskas te spekken.

Van alles wat
De naam van de toneelvereniging 'Van Alles Wa' kwam ook naar voren in het soort afval dat verzameld werd: het was werkelijk van alles wat. Van barbecues en plastic, tot staalkabels van boten. Met het jutten van de uiterwaarden dragen de verenigingen hun steentje bij aan het verminderen van het zwerfafvalprobleem. In ruil hiervoor krijgen zij een bijdrage voor de clubkas.

Toneelvereniging Van Alles Wa neemt al sinds de eerste editie deel. De weersvoorspelling voor zaterdag was zeer gunstig. De senioren waren daarom extra positief gestemd. Na een rustige opstart met thee en koffie, verzamelden leden zich in Heerewaarden ter hoogte van Bato’s Erf om samen met wethouder Van Hoften en zijn dochter zwerfafval te ruimen. Nadat de hesjes, handschoenen, afvalzakken en grijpers waren verdeeld, ging iedereen aan de slag.

Filmploeg
Om het moment vast te leggen, was dit jaar een filmploeg aanwezig. Juist op dit stuk van het traject werden grote hoeveelheden afval aangetroffen. Een trekker met aanhanger werd meerdere keren gevuld. De jutdag werd gezamenlijk afgesloten met een maaltijd.

De strijd tegen zwerfafval
Iedere uiterwaarde van de Maas en Waal heeft zijn eigen charme en verhaal. Het landschap wordt gekenmerkt door prachtige natuur langs de rivieren. Een mooi stukje Nederland waar geen zwerfafval hoort te liggen. Na de hoogwater- en recreatieve periodes blijft er in het gebied zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier.

Opruimacties sinds 2015
Dit is niet de eerste keer dat er een opruimactie plaats heeft gevonden. De gemeente Maasdriel is in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd. De opruimacties hebben nut. Ieder jaar worden grote aantallen zwerfafval verwijderd.
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden