over ons | adverteren | sitemap | contact

2110 kilo zwerfafval opgeruimd door Maas- en Waaljutters


Deel deze pagina

KERKDRIEL - 150 Maas- en Waaljutteres verzamelden op 20 okober 2110 kilo afval in de gemeente Maasdriel. Ook Wethouder van Hoften stak de handen uit de mouwen, samen met toneelvereniging Van Alles Wa. In ruil voor hun inzet kregen de jutters een vergoeding om hun verenigingskas te spekken.

Van alles wat
De naam van de toneelvereniging 'Van Alles Wa' kwam ook naar voren in het soort afval dat verzameld werd: het was werkelijk van alles wat. Van barbecues en plastic, tot staalkabels van boten. Met het jutten van de uiterwaarden dragen de verenigingen hun steentje bij aan het verminderen van het zwerfafvalprobleem. In ruil hiervoor krijgen zij een bijdrage voor de clubkas.

Toneelvereniging Van Alles Wa neemt al sinds de eerste editie deel. De weersvoorspelling voor zaterdag was zeer gunstig. De senioren waren daarom extra positief gestemd. Na een rustige opstart met thee en koffie, verzamelden leden zich in Heerewaarden ter hoogte van Bato’s Erf om samen met wethouder Van Hoften en zijn dochter zwerfafval te ruimen. Nadat de hesjes, handschoenen, afvalzakken en grijpers waren verdeeld, ging iedereen aan de slag.

Filmploeg
Om het moment vast te leggen, was dit jaar een filmploeg aanwezig. Juist op dit stuk van het traject werden grote hoeveelheden afval aangetroffen. Een trekker met aanhanger werd meerdere keren gevuld. De jutdag werd gezamenlijk afgesloten met een maaltijd.

De strijd tegen zwerfafval
Iedere uiterwaarde van de Maas en Waal heeft zijn eigen charme en verhaal. Het landschap wordt gekenmerkt door prachtige natuur langs de rivieren. Een mooi stukje Nederland waar geen zwerfafval hoort te liggen. Na de hoogwater- en recreatieve periodes blijft er in het gebied zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier.

Opruimacties sinds 2015
Dit is niet de eerste keer dat er een opruimactie plaats heeft gevonden. De gemeente Maasdriel is in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd. De opruimacties hebben nut. Ieder jaar worden grote aantallen zwerfafval verwijderd.
Datum
24 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden