over ons | adverteren | sitemap | contact

17e Rabobank Ronde van Herwijnen


Veel inschrijvingen op zaterdag 29 juni


Deel deze pagina

Voor de 17e keer in successie wordt de Rabobank Ronde van Herwijnen verreden. Een wielerevenement dat met trots door de organiserende vereniging WTC Maaswaal als een klassieker onder de criteriums genoemd wordt. Dit omdat het bijna 4 km lange parkoers bij de renners erg geliefd is.

In tegenstelling tot vele rondjes op klinkers “rond de kerk” geeft deze omloop met de dijk een extra graad van moeilijkheid. Juist dat laatste weerhoudt de renners er niet van om in grote getale in te schrijven. Hoewel de inschrijving op dit moment nog niet gesloten is – en er op de dag zelf altijd nog veel zogenaamde bijschrijvers het rennersveld zullen aanvullen – hebben zich voor 2 van de 3 categorieën al veel renners gemeld. Dit jaar rijdt er voor de afwisseling weer eens een andere categorie in Herwijnen 60+ ers. Een officiële categorie die de dag daarop hun Neerlandskampioenschap verrijden. We kunnen dus spreken van een echte generale repetitie. In deze categorie starten 5 Maaswaalrenners: Han Nell, Arie van Dijk, Huub Posthuma, Dirk Keijnemans en Eelco Spronk.

Sportklasse
Daarna start de SPORTKLASSE met veel streekrenners en renners van de organiserende vereniging WTC Maaswaal. Erik Satter uit Gameren heeft de afgelopen 8 jaar steeds plaatsen bij de eerste 10 weten te bemachtigen en is ook dit jaar zeker kanshebber. Dat geldt eveneens voorde Maaswaalrenner Robin Slosser (Zaltbommel) die al eens de bloemen vanuit Rijssen mocht meenemen. Joop Kosters(Zaltbommel) en Dirk Keijnemans zijn outsiders in deze categorie Zij zullen vooral tegenstand vinden in mannen als Brian Burggraaf( Hoofddorp) en Erik van Zanten (Meerkerk).
Bron
WTC Maaswaal
Eelco Spronk
Locatie
Permanence Clubgebouw VV Herovina

Datum
19 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Amateurs
Als sluitstuk rijden de Amateurs hun 75 km met als grootste favoriet Gijsbert Nieuwkoop (Veen) van de organiserende vereniging en André van Tilborg (Rijswijk) . Ook de clubrenners , Robert van Dalen(Andel) en Willem Blom(Wijk een Aalburg), Ronald Kolkman (Zaltbommel), Martin van der Meijden (Brakel), Geert Platenburg (Den Bosch) en de marathonschaatser Pieter Jan van Eck(Nieuwaal) laten elk jaar in Herwijnen zien dat ze tot de kanshebbers behoren. Mogelijk zal Tim van Wijk (Maaswaaler uit Wijk en Aalburg voor een echte verrassing kunnen zorgen. Hier zal de meeste tegenstand verwacht worden van Martijn de groot (Gorinchem) en Erik Meerkerk(Zuidland).

Dit jaar is het 3-jarig contract met RABO Bank West Betuwe verlengd.

Programma met start en finish in de Schoutensteeg
12.00 uur 60+ ers
13.30 uur SPORTKLASSE
15.15 uur Amateurs
Valentijnsdag
Uitgelicht
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden