over ons | adverteren | sitemap | contact

Fruitbedrijf Verhoeven wint Dunea Innovatieprijs €1.500,-


Duurzaam fruit en schoon water in de Bommelerwaard


Deel deze pagina

Ad de Waal Malefijt van Dunea (r) feliciteert Thijs Verhoeven met het winnen van de eerste Dunea Innovatieprijs. (foto: Dunea.nl)

Woensdag ontving Fruitbedrijf Verhoeven uit Rossum de Dunea Innovatieprijs uit handen van Ad de Waal Malefijt, juryvoorzitter en sectormanager Water bij Dunea. Thijs Verhoeven won € 1.500 voor zijn direct toe te passen idee om opslagtanks voor het overschot aan spuitvloeistof in te richten.

In het project ‘Duurzaam fruit en schoon water in de Bommelerwaard', wil drinkwaterbedrijf Dunea duurzame fruitteelt in de Bommelerwaard stimuleren, samen met Fruitpact, Veiling Zaltbommel, de Nederlandse Fruitteelt Organisatie (NFO) en Waterschap Rivierenland. Als blijk van waardering voor de inzet en deelname van de fruittelers in de Bommelerwaard heeft Dunea besloten om, in samenwerking met CLM Onderzoek en Advies, een innovatieprijs ter beschikking te stellen.

Inzendingen
Zes inzendingen streden afgelopen woensdag om de eer van de jury, bestaande uit Mathieu Gremmen (heemraad Waterschap Rivierenland), Marc André de la Porte (bestuurslid NFO), Jan Kempers (manager Duurzaamheid Heineken) en Ad de Waal Malefijt (sectormanager Water Dunea), ondersteund door Eric Hees (CLM). De jury heeft alle inzendingen besproken en scores toegekend op vier aspecten: mate van vernieuwing, het milieuresultaat naar water, de (potentiële) praktische toepasbaarheid en de kosten/baten.

Eervolle vermelding
Het was niet eenvoudig om direct een winnaar aan te wijzen, vertelt Ad de Waal Malefijt: "Sommige voorstellen zijn veelbelovend, maar geven nog veel vraagtekens bij de toepasbaarheid ervan. Zo is het idee om algengroei in bassins tegen te gaan interessant, met name voor de kleinfruit-sector." De inzender, de heer Van der Weert, werd aangemoedigd om nader onderzoek te doen door het toekennen van een eervolle vermelding.

Winnaar
Als winnaar van de eerste Dunea Innovatieprijs koos de jury voor een direct en door velen toe te passen werkwijze: plaats enkele plastic vaten op je terrein en sla daar het restant spuitmiddel in op tot de volgende spuitronde. Dit leidt tot zuinig omgaan met middelen en daarmee tot minder milieubelasting. Ad de Waal Malefijt: "Zolang een fruitteler geen spuitcomputer kan aanschaffen voor efficiënt gebruik van spuitmiddel, is dit een prachtige en werkbare oplossing. En zeker ook voordelig voor de kwaliteit van het oppervlaktewater."

Dunea en de Bommelerwaard
Drinkwaterbedrijf Dunea gebruikt al sinds 1976 de Afgedamde Maas als bron voor drinkwater. Inmiddels zijn 1,3 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland voor hun drinkwater er dagelijks van afhankelijk. Daarom is een goede waterkwaliteit van de Afgedamde Maas van cruciaal belang. Telers in de Bommelerwaard kunnen hieraan bijdragen, door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken en schoner te werken. Om dat te stimuleren is de Dunea Innovatieprijs in het leven geroepen.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden