over ons | adverteren | sitemap | contact

Thom Ummels met ‘dichterstour langs de Waal’


Bevrijdingsevenement Rood-Wit-Blauw & Wittebrood


Deel deze pagina

Thom Ummels (Gedichtendag 2009)
De Nederhemertse dichter Thom Ummels maakt op Bevrijdingsdag 5 mei een ‘Dichterstour langs de Waal’. Hij laat zich op deze tour vergezellen door een drietal andere dichters uit de Bommelerwaard. De Dichterstour maakt deel uit van het Bevrijdingsevenement ‘Rood-Wit-Blauw & Wittebrood’ dat op verschillende plaatsen aan de Waal plaats gaat vinden.

Positieve reacties
Thom Ummels heeft onlangs een oproep gedaan aan dichters in de regio om met hem mee te gaan op de Dichterstour. “Er zijn allerlei positieve reacties binnen gekomen op mijn oproep. Uiteindelijk zijn er drie dichters die meegaan om gedichten voor te dragen”, aldus Ummels. “Het is een mooie gelegenheid om samen met collega dichters invulling te geven aan dit evenement. Misschien smaakt het naar meer”.

Samen on tour
De dichters die samen met Thom Ummels de tour gaan maken zijn: Inge van Wijgerden (Gameren), Leo van der Laan (Bruchem) en Joep Beliën (Zaltbommel). De dichters dragen hun gedichten voor op een drietal locaties aan de zuidkant van de Waal. Hier wordt in de middag van 5 mei een grote publiekspicknick gehouden. Het gaat om Rossum (14.00 tot 14.15), Zaltbommel (14.45 tot 15.15) en Gameren (16.00 tot 16.15).

Scholierengedichten
De gedichten die worden voorgedragen staan in het teken van bevrijding, vrijheid en oorlog en vrede. Tijdens de tour dragen de dichters ook prijswinnende gedichten voor uit de gedichtenwedstrijd die de gemeente Zaltbommel en het 4 mei Comité in voorgaande jaren hebben uitgeschreven.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden