over ons | adverteren | sitemap | contact

Dwangsom 75.000 voor lozing afvalwater in Bommelerwaard


Deel deze pagina

Op 9 december heeft de rechtbank in Arnhem uitspraak gedaan in de zaken rondom de vervuiling van de watergangen in het westelijk deel van de Bommelerwaard in april en september 2012. In beide zaken heeft de rechtbank de beroepen die door een glastuinbouwbedrijf in Poederoijen zijn ingediend op alle onderdelen ongegrond verklaard. Het betekent dat de dwangsommen voor 75.000 euro en verhaalde kosten van bijna 6.800 euro in stand blijven.

In april 2012 heeft het dagelijks bestuur van waterschap Rivierenland bestuursdwangbesluiten en een dwangsombesluit aan het glastuinbouwbedrijf bekendgemaakt wegens overtreding van de Waterwet. Zonder een vergunning loosde het bedrijf met het gewasbeschermingsmiddel Paraat verontreinigd afvalwater in het oppervlaktewater van de Bommelerwaard. In september 2012 is een nieuw bestuursdwangbesluit aan het bedrijf bekendgemaakt vanwege een nieuwe lozing van verontreinigd afvalwater op het oppervlaktewater.

Lange tijd was in het gebied het gebruik van het slootwater niet toegestaan waardoor boeren en tuinders in de omgeving hun percelen niet konden beregenen en hun vee niet konden laten drinken van het slootwater. Daarnaast werkte het waterschap intensief samen met drinkwaterbedrijf Dunea, dat een waterinnamepunt heeft dichtbij het punt waar water uit de Bommelerwaard normaal gesproken in de Afgedamde Maas geloosd wordt. Dat water moest met een noodpomp omgeleid worden. Het opruimen van het met Paraat vervuilde water was een arbeidsintensief en duur proces. Bij deze zeer ernstige vervuilingen verhaalt het waterschap de kosten van het opruimen van de vervuilde watergangen op de veroorzaker.

Meer informatie is te vinden in de volledige uitspraak van de Rechtbank Arnhem >
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden