bird
maandag 18 oktober | 00.46 uur

Welkom bij de gemeente Zaltbommel

gemeente-zaltbommel-zaltbommel-2

De gemeente Zaltbommel, gelegen in de provincie Gelderland, vormt samen met de buurgemeente Maasdriel de Bommelerwaard. De gemeente ligt in het hart van Nederland, aan de A2, het spoor en tussen de rivieren de Maas en de Waal. De ’brug bij Zaltbommel’, de Martinus Nijhof brug, is alom bekend.

Middelgrote gemeente
Zaltbommel is een middelgrote gemeente die in het oosten begint bij de stad Zaltbommel en zich uitstrekt tot voorbij Slot Loevestein in het westen. De gemeente ligt aan de rand van het rivierengebied, tussen de rivieren Maas en Waal en op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch.

Monumentale vestingstad
De stad Zaltbommel is een levendige monumentale vestingstad met mooie gevels, oude stadswallen en de Bommelse Toren van de Sint Maartenskerk. De oudste berichten over de stad Zaltbommel dateren uit 850. Toen was het niet meer dan een kleine nederzetting, Bomela geheten. Zaltbommel is een echt kunstenaarsstadje. Veel kunstenaars hebben hier hun atelier en elk jaar vinden diverse kunst- en andere culturele evenementen plaats.

Rustig buitengebied met karakteristieke dorpen
Een mooi contrast tegenover de levendige stad is het rustige buitengebied. In het langgerekte buitengebied kunt u heerlijk vertoeven in één van karakteristieke dorpen of heerlijk fietsen of rijden over de rivierdijken en genieten van de prachtige vergezichten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de gemeente Zaltbommel? Kijkt u dan op www.zaltbommel.nl. Heeft u vragen, dan bent u ook welkom op het gemeentekantoor. Rechts op deze pagina staat het adres en de openingstijden.

Gemeentepagina
U kunt de gemeentepagina hier raadplegen. Vergaderingen en bijeenkomsten staan ook vermeld in de UITagenda.

Burgemeester Pieter van Maaren
Integrale handhaving, Openbare Orde & Veiligheid, Bevolking, Communicatie en externe betrekkingen, Mediabeleid, Kabinetszaken, Brandweer, Externe veiligheid(coördinatie).


Wethouder Gijs van Leeuwen (SGP)
Ruimte, Wonen en Cultuurhistorie
Nederhemert (N-Z en Bern), Poederoijen, Zuilichem en Nieuwaal
Wethouder Kees Zondag (ZVV)
Financiën, Gebiedsgericht werken, Sport en Werk & Inkomen
De Vergt, Spellewaard, De Waluwe en Brakel

Wethouder Adrie Bragt (Christen Unie)
Zorg, Welzijn, Onderwijs en Openbare ruimte
Gameren, Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Aalst


Wethouder Willem Posthouwer (VVD)
Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie
Binnenstad en Zaltbommel ten oosten van de A2.
Gemeentesecretaris Wouter Abee
Gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Zaltbommel. Hij is het hoofd van de ambtelijke organisatie en de vaste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Hij geeft leiding aan de ambtenaren en zorgt voor een doelmatige en doeltreffende organisatie.

foto's: Fotolux Zaltbommel


Gesprek met B&W
U kunt de leden van het college van B&W spreken over onderwerpen die hun portefeuille betreffen. Voor een gesprek wordt vijftien minuten uitgetrokken. Eventueel wordt een vervolgafspraak gemaakt.

Voor een gesprek met de leden van het college kunt u een afspraak maken via het bestuurssecretariaat, telefoon: (0418) 681 681.

Politiek
De gemeenteraad behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Zaltbommel. De raadsleden zijn inwoners van de gemeente en lid van een lokale of landelijke politieke partij. Op dit moment bestaat de gemeenteraad uit 21 raadsleden.

Zetelverdeling 2018 - 2022

  ZVV 4 zetels
  SGP 4 zetels
  ChristenUnie 3 zetels
  CDA 2 zetels
  D66 1 zetel
  SP 1 zetel
  VVD 2 zetels
  PvdA /
GroenLinks
Groep Melse

3 zetels

1 zetel

 

Tags