bird
dinsdag 03 augustus | 22.57 uur

Steenfabriek de Rijswaard BV

header-showroom_rijswaard-1

Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten binnen De Rijswaard. Deze innovatieve productieomgeving draagt niet alleen bij aan een kwalitatief hoogwaardig product, maar zorgt ook voor een hoge mate van efficiëntie in het productieproces.

Door hagelschade hebben wij het dak van de ovenhal compleet moeten vervangen. Deze is toen meteen geïsoleerd. Doordat de isolatie dusdanig goed blijkt te werken kunnen we de warmte van de WKK’s niet kwijt, waardoor we extra elektra nodig hebben op bepaalde piekmomenten. Deze elektra wordt nu door ons zelf opwekt door zonnepanelen.

Door ons tasveld te overkappen staan niet alleen onze stenen overdekt op het tasveld, maar kunnen wij onze stenen ook in optimale kwaliteit leveren. Dit voorkomt dat de stenen door de buitenopslag vanwege aanslag groen worden en/of dat de verpakkingen beschadigd raken door weersinvloeden. Door droge stenen te leveren kan er sneller en meer verwerkt worden.

Ook voor het milieu is de overkapping vriendelijk; er is minder plastic nodig voor het verpakken van onze gevelstenen. Bijna de helft van de 30.000 m2 overkapping is voorzien van 7140 zonnepanelen die samen met 28 omvormers, goed zijn voor 2.2848 MWh, en dat is ruim een kwart (!) van de energie die we nodig hebben om de fabriek draaiende te houden.

Tags