bird
zondag 17 oktober | 23.10 uur

Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden

restaurant-en-b-en-b-het-oude-veerhuis-heerewaarden-heerewaarden-1

Sinds 1875

Wie op zoek is naar authenticiteit, gezelligheid én smaakvolle visgerechten moet zeker eens een bezoekje brengen aan het Oude Veerhuis in Heerewaarden. Het sfeervolle, gestaureerde Oude Veerhuis stamt uit 1875 en ligt direct aan de Maas, met een voetveer voor de deur en een prachtig uitzicht over de rivier en de Lithse Ham. Het Veerhuis biedt ook een overnachtingsmogelijkheid aan voor twee personen.

Ambachtelijk gerookte Zalm
Heerewaarden is het meest landinwaarts gelegen vissersdorp van Nederland, waar al meer dan duizend jaar zalm en steur werd gevangen. Niet verwonderlijk dus, dat Het Oude Veerhuis Heerewaarden nog steeds zalm als hoofdspecialiteit heeft. Het restaurant serveert uitsluitend wilde, Schotse en Ierse zalm. De zalm heeft, naast de typische smaakverschillen, een uitstekende vleesstructuur en bevat een natuurlijke hoeveelheid visolie.

Bereidingswijzen
De chef zelf bereidt met zorg en aandacht de zalm voor u. U kunt kiezen uit bereidingswijzen zoals: ‘koudroken’ of ‘warmroken’. Het koudrookproces, heeft een procestijd van twee tot vier dagen. Het restaurant heeft een eigen rookoven. Heel bijzonder is ‘het roken op cederhout volgens Indiaanse traditie’. De geur van cederhout trekt daarbij in de zalm en zorgt voor een extra smaaksensatie.

Ook Vlees en Wijn
Op de menukaart staat ook biologisch vlees van dieren uit de uiterwaarden van Heerewaarden. De kelders van het Veerhuis liggen vol met heerlijke wijnen die geselecteerd zijn bij de gerechten. Wist u, dat een lichte rode wijn ook uitstekend past bij zalmgerechten?

Feesten en bijeenkomsten
Voor grotere (zaken)lunches, feestelijke buffetten, diners, catering kun u bij het Veerhuis Heerewaarden terecht. Bespreek uw wensen met uw gastheer en vraag naar de mogelijkheden.

Bed & Breakfast
Het Oude Veerhuis beschikt momenteel over twee, met drie tulpen erkende B&B kamers. 

Voetveer Heerewaarden
Het fiets/voetveer vaart in de zomermaanden dagelijks van 10 tot 17.30. Buiten deze maanden vanaf Pasen tot 1 oktober in de weekenden of na een telefoontje met de schipper (0487 573023)

Voor bezoek aan het restaurant vaart het voetveer ook ’s avonds op afspraak. Voor exacte vaartijden: Fiets & Voetveer

Fietsroutes
Langs het Veerhuis Heerewaarden (tegenover de kerk) loopt een viertal landelijk bekende fiets- en wandelpaden. Bekijk hier de fietsroute: Maas- en Waalroute (51 km). 

Tags